A devenit campion mondial, iar cu banii câștigați a construit un sat pentru săraci! Istoria acestui boxer te va uimi!

Cândva demult băiețelul filipinez Manny Pacquiao nu avea nici o mâină de orez să mănânce la prânz. Dar încăpățânarea și dorința fantastică de a scăpa din această groapă a sărăciei l-au făcut pe acest copil să cunoască gloria mondială. El a devenit unicul boxer din lume, care a obținut titlul de Campion Mondial în 8 categorii diferite de greutate.

Necătând la faima și succesul său uimitor, Manny nu a uitat de copilăria grea și săracă pe care a avut-o. Unul dintre primele premii bănești, pe care le-a câștigat în urma victoriilor sale, el l-a cheltuit pentru a construi un sătuc. Casele erau predestinate pentru locuitorii satului său natal – Tango, situat în cea mai săracă provincie din țara Sarangani. Însă, boxerul nu s-a oprit aici și astăzi din contul său sunt construite case deja pentru mii de familii nevoiașe.

Pacman Village – astfel Manny a numit noul sătuc pentru săraci, pentru că boxerul mai este supranumit Pac-Man. Fiecare casă este proiectată pentru două familii și are două intrări separate.

În noua localitate mai sunt construite terenuri deschise și acoperite de sport, un parc public și un centru multifuncțional.

Manny a crescut într-o familie mare și săracă, care deseori nu avea ce mânca, înafară de banane. La 12 ani a lăsat școala pentru a-și ajuta familia să supraviețuiască, a început să lucreze în brutăria părinților și vindea gogoașe în stradă. Tot atunci a început să se ocupe cu boxul, iar primul antrenor i-a fost chiar unchiul său.

Unchiul povestește, ce caracter hotărât avea Manny încă din copilărie:,,El se trezea la 4 dimineața, pentru a ieși la alergat. Deja după jumătate de an de antrenamente eu știam, că din acest băiat va crește un campion mondial. Așa și a fost.”

Astăzi, Manny Pacquiao este unul dintre cei mai respectabili și renumiți oameni din țara sa. Câțiva ani în urmă a intrat în politică și a câștigat alegerile în Congres.

Sub această fotografie de pe profilul său de Instagram Manny scrie: ,,Asta e viața. Atunci când sunt întrebat, ce am făcut în calitate de funcționar public și tac în loc să răspund, sunt criticat. Atunci când le arăt, ce anume am făcut, la fel sunt criticat.”