Despre oamenii hipersensibili: Iată 10 Lucruri de care au nevoie pentru a fi fericiți în viață!

Încă de la o vârstă fragedă eram un copil extrem de sensibil. Una dintre cele mai timpurii amintiri este când m-am speriat foarte tare după ce am văzut o istorie îngrozitoare la știri. Nu îmi amintesc despre ce era vorba, însă țin minte cum am fugit în camera mea, mi-am astupat urechile și am început să fredonez un cântec, că totul va fi bine. Cântam cât de tare puteam ca să întrec zgomotul televizorului, până când mama nu a intrat fiind șocată să mă găsească în așa stare.

Persoanele hipersensibile procesează profund informația, și, prin urmare, văd și simt lumea un pic altfel. Imaginile violente sau istoriile triste pot fi destul de chinuitoare pentru ei. Ei nu pot suporta zgomotul, agresiunea sau ritmul nestăvilit al societății moderne.

Astăzi, sunt scriitoare care studiază introversiunea și hipersensibilitatea. Am descoperit, că acești oameni, spre deosebire de cei obișnuiți, au nevoie de lucruri mai diferite pentru a fi fericiți în viață. Desigur, fiecare are necesitățile sale individuale, totuși, iată 10 dintre aceste lucruri.

1.Un ritm mai lent și mai simplu de viață. 

Din motiv că prelucrează informația mai profund, oamenii mai sensibili se mișcă un pic mai încet decât ceilalți, pot avea nevoie de mai mult timp pentru a îndeplini unele sarcini, pentru a lua anumite decizii, pentru a alege ceva.

2.Timp pentru a se calma după o zi încărcată.

La fel ca și introvertiții, oamenii sensibili pot fi ușor copleșiți și extenuați după o zi ocupată.

3.Un loc liniștit pentru a se retrage. 

4.Permisiunea de a fi emotiv și de a plânge din când în când.

Conform scriitoarei Dr. Elaine Aaron, autoarea cărții ,,The Highly Sensitive Person”, oamenii sensibili tind să plângă mult mai ușor decât alții. ,,Aceasta este o metodă de a-și exprima sentimentele. Astfel ei își manifestă furia, dar și fericirea” a declarat ea pentru Huffington Post.

5.Timp pentru a se adapta la schimbări.

Schimbările sunt dificil de depășit pentru fiecare om, însă pentru cei hipersensibili acestea îi pot stresa și copleși în mod deosebit. Chiar și unele schimbări pozitive, cum ar fi o relație sau o locuință nouă, necesită o perioadă îndelungată de adaptare.

6.Relații apropiate și pline de înțelegere.

Oamenii sensibili își doresc legături profunde cu alți oameni. Ei pot depune efortul necesar pentru ca în relația cu partenerul să domnească înțelegerea și intimitatea. Aceștia pot fi selectivi atunci când vine vorba de a permite unei persoane noi să intre în viața lor.

7.O metodă blândă și sănătoasă de a rezolva conflictele.

Atât pentru oamenii sensibili cât și pentru ceilalți, cearta cu persoana iubită este o problemă oribilă. Oamenii hipersensibili se simt deosebit de îngrijorați atunci când apare un conflict. În interiorul lor are loc o luptă adevărată. Deseori, aceștia obișnuiesc să își ascundă dorințele și pur și simplu pășesc peste ele pentru a nu strica relația.

8.Un somn bun și odihnitor.

Lipsa de somn poate face pe oricine să devină morocănos, irascibil și neproductiv. Dar, viața oamenilor hipersensibili poate deveni pur și simplu insuportabilă dacă ei nu se odihnesc pe măsură. Somnul sănătos îi ajută să își dirijeze emoțiile.

9.O posibilitate de a-și realiza latura creativă.

Mulți oameni hipersensibili au o necesitate mare de a crea. Astfel, ei își revarsă observațiile, percepțiile și emoțiile în artă, muzică, poezie ș.a.. Sensibilitatea poate fi copleșitoare, dar de asemenea și o sursă bună de inspirație.

10.Un partener iubitor, care le va înțelege și respecta natura lor sensibilă. 

Oamenii hipersensibili sunt greu de înțeles, de acceptat și de susținut. Ei au nevoie de o persoană dragă în preajmă, care va fi capabilă să înțeleagă cu adevărat această sensibilitate, cineva care să îi ajute să se simtă protejați. Și desigur, cineva care vede că pe lângă această trăsătură a lor mai există încă multe alte laturi deosebite și minunate în acești oameni.

Autor: Jenn Granneman ,,The Secret Lives of Introverts”