Despre misterele Subconștientului: 10 Recomandări utile de la renumitul Neurobiolog E. Bachrach

Sistemul nervos al omului este aranjat în așa fel, încât atunci când inventezi ceva nou asta stimulează ,,centrul plăcerii” din creier. 

Neuropsihologul, expertul în biologie moleculară, doctorul în științe Estanislao Bachrach afirmă: Nu are importanță ce fel de gene ai moștenit, fiecare poate crea.

Iată 10 citate din besteseller-ul său ,,Minte flexibilă. Cum să vezi lucrurile altfel și să gândești neconvențional”.

10.Atunci când cunoști o temă oarecare prea bine, atunci când ai o experiență mare, atunci când înțelegi în mod detaliat o disciplină oarecare, în cazul meu este biologia moleculară, apare încrederea în sine. Și asta e bine.

Însă, în multe cazuri cunoștințele limitează mintea, te împiedică să te uiți mai îndeaproape, să cauți diferite posibilități sau răspunsuri la aceeași întrebare. Punctul de vedere al neprofesionistului îți permite să găsești noi variante de a soluționa o problemă.

9.Putem recupera capacitatea de a crea, dacă ne vom simți din nou copii. Pablo Picasso spunea: ,,Fiecare copil este un pictor. Cel mai dificil este să rămâi pictor, atunci când treci de vârsta de copil.”

8.Să încerci să devii o persoană remarcabilă și creativă, fără a-ți schimba stilul de viață – este o pierdere de timp.

7.Străduie-te să faci în așa fel, încât fiecare zi să te uimească cu ceva nou. Poate fi ceva ce ai văzut, auzit sau citit.

6.Notează într-o agendă personală ce a fost interesant, nou și uimitor în fiecare zi pentru tine. Peste câteva săptămâni de însemnări, recitește-le.

Vei observa o anumită regularitate, anumite teme, care te interesează îndeosebi. Posibil chiar să găsești un domeniu, pe care vei dori să îl cercetezi mai adânc.

5.Dacă te chinuie o anumită problemă, pe care nu o poți soluționa, profesorul John Kounios te sfătuie să îți pui deșteptătorul cu câteva minute mai înainte decât de obicei, pentru a te gândi la soluționare cât încă ești somnoros în pat. Anume în aceste momente ne vin cele mai bune idei. Nu uita să le notezi undeva. 

4.Cea mai reușită metodă de a produce idei interesante este să te relaxezi.

3.Imaginează-ți: te afli îndr-o țară îndepărtată. Scrie o istorioară scurtă desăre acest loc. Umple-o cu emoții. Cum te-ai descurcat la capitolul creativitate? Citește-o, căutând asocieri și indicii pentru soluționarea problemei tale. Imaginează-ți că trăiești în altă epocă istorică. Scrie, cum ai soluționa problema în acea perioadă.

2.În orice zi a săptămânii alege o culoare întâmplătoare. În decursul întregii zile caută această culoare peste tot, în toate lucrurile întâlnite. Rezervă-ți 5 minute și scrie o listă de lucruri, care pot fi îmbunătățite în locul, în care te afli.

1.Unul din cele mai neobișnuite și plăcute metode de a-ți dezvolta perceperea lumii și a altor perspective este să călătorești, să pleci din locurile, în care petreci cel mai mult timp. 

Atunci când ne aflăm fizic aproape de miezul problemei, gândirea noastră se limitează automat la o serie de asocieri posibile. Asta poate fi util pentru concentrare, însă împiedică imaginația.

sursa