Despre căutarea sensului vieții sau cum oamenii încearcă să compenseze insuficiența de iubire, căldură și susținere

E revoltător ce se întâmplă! Acum este atât de popular să vorbești despre sensul vieții și despre căutarea lui încât oamenii nu se mai simt fericiți, dacă nu-l găsesc, asta chiar dacă nici nu înțeleg pentru sine ce este adevăratul sens al vieții.

În loc să cauți ceva, ce nu știi ce este, cel mai mai bine e să asociezi sensul vieții cu „realizările din cele mai importante sfere ale vieții tale”.

În ceea ce privește, identificarea acestor sfere importante, atunci, cel mai probabil, că toți oamenii se vor referi la:

-Relația cu sine (cine sunt, încotro merg);

-Relația cu persoana iubită;

-Relațiile cu rudele;

-Relațiile cu prietenii;

-Realizările profesionale;

-Hobby-urile.

Cam din toate astea este formată viața noastră. Dacă ar fi să le prioritizăm, atunci cu siguranță, trebuie să ne gândim mai întâi care dintre ele, în caz că nu decurge cum trebuie, ne afectează cel mai mult??? Cred că e vorba despre RELAȚII. Numai să ne închipuim, dacă am scoate din viața noastră (din mass-media, filme, cărți) relațiile personale, de prietenie sau de rudenie, ce ar rămâne? Sensul vieții = Realizările profesionale, acea idee popularizată din cauza căreia oamenii încearcă să compenseze insuficiența de iubire, fericire, căldură și susținere.

Eu nu sunt împotriva căutării sensului vieții, eu sunt împotrivă ca el să fie limitat la realizările profesionale. Să te regăsești profesional nu este atât de greu, dacă te cunoști pe tine însuți, îți știi plusurile și minusurile și poți delimita viața personală de carieră.

Eu nu cred în acea căutare chinuitoare a sensului vieții. Dacă îți este atât de greu să te determini, privește la ceea ce îți lipsește, la problemele ce au rămas nerezolvate în viața ta, fiindcă, până la urmă, sensul vieții e să fii om. Iar omenirea este construită pe relații. În timp ce să găsești o ocupație e în putere pentru orișicine.

Dina Richards

Sursa