Despre alegerile în viața personală: Recunoaște, ești acolo unde vrei să fii!

De obicei, atunci când omul își face prost lucrul, el este indignat: „Dar știi cât mi se plătește?!” Știu. Și nu înțeleg ce faci aici. În opinia mea, totul e simplu: nu-ți place – nu lucra. Și așa în toate.

Trăiești rău cu o persoană – nu trăi. Partenerii de afaceri te tratează prost – schimbă-i. Costumul nu stă bine pe tine – dăruiește-l celui, pe care se va așeza perfect. Dormi prost – ai grijă de starea ta sufletească. Nu te simți bine – mergi la doctor și tratează-te. Trăiești rău în această țară – pleacă. Acționează, dar nu scânci!

Și dacă nu faci nimic și nu schimbi, înseamnă că ți-e bine așa. Îți este bine să te plângi. E bine să fii victimă. E bine să fii compătimit. E bine că cineva decide pentru tine. E bine să nu faci nimic cu viața ta. E liniștit. Previzibil. Aceasta este zona ta de confort.

Asta are sens. Dacă nu ești victimă, atunci cine ești? Dacă nu te vei plânge, atunci ce vei face? La urma urmei, va trebui ceva să faci. Dacă vei înlătura această scuză: „Este greu de suportat, dar îmi duc crucea”, atunci ce rămâne?  Încotro vei merge fără cruce? Cum vei trăi fără această justificare?

Să nu decizi – este și asta o decizie. Să nu schimbi – este și asta o alegere. Dacă faci o astfel de alegere, bucură-te de ea, acceptă consecințele. Dar nu te plânge celor din jur. Nimeni nu este obligat să joace în jocurile tale.

Recunoaște: ești acolo, unde vrei să fii. Acesta este adevărul.