Designul de interior în stil Provence: Creează un colțișor armonios francez chiar la tine acasă!

Iubești confortul rustic și călătoriile? Stilul Provence ți se potrivește perfect! Iată cum să creezi un colțișor armonios francez chiar la tine acasă.

Stilul provensal te face să te reîntorci în timp. Elementele specifice oferă relaxare și te duc departe de zgomotul vieții cotidiene în care trăim. Își are originea în Franța, unde a luat naștere stilul rustic provensal.

Stilul Provence în interior

Combinația armonioasă între mobila deschisă și lucrurile mai vechi, imprimeuri florale, și draperii ușoare și de cele mai mule ori dantelate, țesături naturale, porțelan – aceste elemente reprezintă acest stil. Dacă și tu îți dorești să lași Franța să intre în casa ta, atunci acest stil este alegerea potrivită!

Dormitorul în stil provensal

Stilul Provence presupune, în primul rând, prezența unui pat din fier forjat, care ocupă locul central în dormitor.

Comodul și dulapul – din lemn, țesăturile neapărat naturale: in, bumbac, lână, muselină. Optează pentru culori deschise ale textilului, bogat în imprimeuri florale.

Culorile tradiționale pentru dormitorul în stil provensal sunt albastru deschis, alb, galben deschis, maroniu și desigur culoarea levănțicăi. Lengeria de pat trebuie aleasă cu dantelă și volane, precum și cu o varietate de broderii.

Bucătăria în stil provensal

Bucătăria în stil Provence este neapărat deschisă și luminoasă. Chiar dacă garnitura de mobilă îți va ocupa locul din podea până în tavan, în nuanțe deschise ea nu va arăta masivă și își va păstra funcționalitatea.

Un plus deosebit pentru decorul bucătăriei ar fi amplasarea unui obiect învechit, cum ar fi un bufet cu veselă din porțelan. Interiorul în stil provensal poate fi completat cu elemente decorative, cum ar fi coșuri împletite, borcane din sticlă, plante de cameră în ghiveci, mult textil.

Camera de zi în stil provensal

Pentru amenajarea camerei de zi în stil provensal alege lămpi decorative forjate, lustre vintage, corpuri de iluminat pentru podea – acestea aduc în interiorul simplu un element de pretențiozitate și lux.

De asemenea, acestui stil îi sunt caracteristice mese mici, care arată deosebit de reușit anume în camera de zi.

Lămpi, vaze, figurine din porțelan, rame pentru fotografii, cuști decorative pentru păsări, suporturi pentru lumânări – cu cât sunt mai multe astfel de detalii, cu atât mai provensal arată interiorul.

Pereții sunt decorați cu tablouri, ceasuri, rafturi din fier forjat sau din lemn, oglinzi în rame mari, farfurii pictate decorative.

Și neapărat coșulețe împletite, în care poți din când în când să păstrezi flori proaspete.

Mobilierul în stil provensal – este un fel de monument al antichității: tradițional confecționată din lemn, adesea cu elemente din fier forjat, de culori pastelate deschise, deseori șters, cu vopseaua decojită.