Descoperire care i-a şocat pe toţi: natura înfloreşte în regiunea Cernobîl

Explozia centralei nucleare de la Cernobîl este una dintre cele mai mari catastrofe din istorie, care a afectat viaţa şi sănătatea nu doar a locuitorilor din acea zonă, dar şi o bună parte a Europei. Din cauza radiaţiilor otrăvitoare, s-a presupus că locul se va transforma într-un deşert, dar… surpriză, această regiune a devenit un fel de rezervaţie naturală, un loc propice pentru dezvoltarea florei şi faunei, fără nicio intervenţie din partea oamenilor.

Experţii din Marea Britanie au lansat un proiect care are drept scop studierea planetei şi efectele radiaţiilor după explozia nucleară de la Cernobîl. Anume starea florei şi faunei locale. Doar este necesar de a înţelege exact de cât timp are nevoie natura pentru a se dezvolta iarăşi.

Rezultatele primelor cercetări i-au surprins pe toţi. S-a dovedit că în zona Cernobîlului s-a restabilit populaţia animalelor endemice şi au apărut şi câteva specii noi, care se considerau dispărute acum câteva sute de ani.

Râsul european, ursul brun, zimbrii şi chiar caii. Astfel, radiaţiile nu sunt un fenomen pozitiv, dar influenţează asupra naturii mult mai benefic decât omul. Putem afirma că oamenii sunt mult mai dăunători naturii decât radiaţiile nucleare.

Potrivit experţilor, se poate vedea cu ochiul liber cum omul distruge natura.

În regiunea Ucrainei au fost insatlate peste 40 de camere video. Filmuleţele i-au şocat pe toţi. Pădurile Cernobîlului amintesc imaginile pastorale din manualele de zoologie: mistreţii, vulpile şi căprioarele se simt aici minunat.

sursa

error: Content is protected !!