Descoperă tragica istorie a celui mai deștept copil din lume. O să rămâi fără cuvinte!

La începutul secolului XVIII, în orășelul german, Lubeck, s-a născut un bebeluș unic. Și deși a trăit foarte puțin, viața sa a fost una intensă. Christian Heinrich Heineken s-a născut într-o familie obișnuită:  tatăl său era arhitect, fără mare succes, iar mama sa era comerciantă. Chiar și așa, copilul acestui cuplu a devenit cel mai genial din toată istoria omenirii.

De la numai 6 luni, Christian a început să repete cuvinte și să înceapă treptat a vorbi. Cartea de bază pentru copii în acele timpuri era Sfânta Scriptură, iar Christian a citit-o pe când avea doar un an, menționând uneori și citate din ea.

Un pic mai târziu, băiatul și-a dorit să cunoască și limbi străine. La doi ani acesta deja știa latina, după care a început să studieze franceza. Până la sfârșitul scurtei sale vieți el a reușit să asimileze 4 limbi. Cărțile sale preferate erau cele de istorie, medicină și fizică.

Christian absorbea informația ca un burete. Memoria sa era într-adevăr unică, iar intelectul său se putea dezvolta sub toate aspectele. Pe lângă științele generale, micul geniu era interesat de sistemul solar și de cultivarea diferitor soiuri de viță de vie.

Prima sa lecție, Christian a predat-o la vârsta de 3 ani. Ascultătorii săi au fost un grup de studenți și profesori. Martorii au spus că aceștia au rămas cu gura căscată când Heineken a început să vorbească. El și-a început discursul povestind despre vechii împărați ai Romei și ai Germaniei, făcând trimitere la istoria regilor biblici. Iar pentru „desert”, Christian a lăsat problemele esențiale din domeniul medicinii.

În scurt timp, faima acestuia a trecut hotarele țării, iar regele Frederick al IV-lea și-a dorit să facă cunoștință cu acest copil genial. După ce Christian a venit în Danemarca, Curtea Regală a rămas stupefiată de multitudinea de fapte și evenimente de care știa acest băiețel. Regele a început să-l numească Mirakulyum, ceea ce ar înseamna „copil-minune”.

Probabil ai mai auzit despre faptul că geniii sunt niște persoane nu foarte sociabile. Christian însă nu era așa, el iubea să fie în centrul atenției. El avea deseori prezentări în fața publicului și îi plăcea să discute cu savanți și profesori.

Heineken petrecea practic tot timpul cu cărțile, acordând foarte puțin timp somnului și mâncatului. În rezultat, organismul foarte tânăr nu a putut face față unei asemenea tensiuni. Din cauza alimentației incorecte, acesta a început să aibă probleme cu stomacul. Medicii i-au prescris băiatului o dietă strictă, însă părinții acestuia au ignorat recomandările medicului și au continuat să-l hrănească doar cu terciuri. În acele timpuri oamenii nu știau despre intoleranța la gluten, pe care o avea și Christian.

Băiatul se simțea tot mai rău pe zi ce trece, iar părinții erau orbiți de dorința de a se face cunoscuți. Ei le-au permis curioșilor să le viziteze fiul până la ultima sa suflare. Copilul minune a trăit doar până la 4 ani și e greu de imaginat cum ari fi putut el schimba lumea, dacă ar fi avut o viață deplină.

Sursa