Descoperă tabloul clasic al vieții unui om și regăsește-te: 8 etape, prin care ai trecut sau abia urmează

Se spune că odată cu vârsta oamenii capătă fața pe care au meritat-o. Dacă ai fost o persoană disprețuitoare, ridurile de lângă gură vor atăta asta. Dacă ai zâmbit mult, ridurile din jurul ochilor vor vorbi despre asta.

Dmitri Chernyshev și Grigory Kramskoy au ținut o lecție minunată despre viață și etapele ei, dedicată în special tinerilor.

„Noi am vrut să analizăm viața din punct de vedere fizic – să vedem ce îi înfluențează pe oameni să meargă într-o anumită direcție.”

0-7 ani

Ai avut marele noroc să te naști om – unica ființă dotată cu rațiune. Bucură-te că nu ești bolnav mental, ai toate mebrele, ai pielea albă și te-ai născut într-o perioadă pașnică.

În primii 3 ani, omul află 80% din tot ceea ce cunoaște pe parcursul vieții. Crizele vin una după alta și el înțelege că nu este unicul pe acest pământ, alții pot spune minciuni, la fel și el, și începe să înțeleagă că există rău și moarte.

7-14 ani

Copilul se dezvoltă foarte repede. El deja poate să-și controleze părinții, influența lor se reduce. Rolul decisiv în educația sa îl are exemplul, faptul că tu îi vei spune că nu e bine să faci așa, nu va ajuta cu nimic, el te va copia pe tine. Este suficient ca tata s-o lovească o dată pe mama în fața copilului și el va crede că astfel de comportament e normal.

În această perioadă copiii greșesec foarte mult. Ceea ce se cere de la părinți este să le explice că e normal să greșești și că trebuie să corectezi totul când e posibil.

La această etapă în copil se luptă 2 puteri – puterea respectării tradițiilor și puterea distrugerii. Care dintre ele va câștiga depinde în mare măsură de anturaj.

14-21 de ani

Are loc prima experiență sexuală, reușită sau mai puțin reușită. Dar totul începe să se rezume la sex, despre asta se discută cu prietenii, asta se ascunde de părinți. Încep experimentele sexuale pe plajă, pe acoperiș, în mașină etc.

A venit timpul când vechea autoritate este dată jos și se crează una nouă. Omul se transformă în leu. Nietzsche credea că un om trece prin 3 faze – cămilă, leu și copil.

Mai întâi orice om este cămilă. El adună cunoștințe și experiență la fel cum cămila adună apă în cocoașă înainte să pornească la drum. Cămila absoarbe multă informație și spune la totul „da”. După care trece la faza de leu și crede că știe totul, spunând la totul „nu”. El devine o autoritate pentru sine și vrea să-și construiască o lume unde va fi mai bine pentru el.

21-28 de ani

Viața omului începe să se structureze. Este perioada finalizării studiilor și a debutului în muncă. Are loc căutarea unui îndrumător și apariția interesului față de religie. Începe viața independentă.

Sexul devine o metodă eficientă de manipulare cu partenerul, dar și un remediu contra plictiselii. Tot el te ajută să cunoști pe cineva mai bine.

Femeile care nasc un copil în această perioadă, doar crezând că el o să-i rezolve toate problemele, greșesc. O regulă bună este să naști copii doar de la bărbatul cu care vrei ca aceștia să semene.

Omul începe să învețe a iubi și a se bucura nu doar atunci când primește, dar și când oferă.

28-35 de ani

Este momentul în care poți începe o nouă viață. Momentul în care să-ți îndeplinești visurile: să-ți schimbi locul de muncă sau să-ți întemeiezi o nouă familie. Dacă nu vei face asta acum, va urma criza vârstei mijlocii.

Omul începe să-și realizeze fanteziile, iar sexul are un scop bine definit: ca să nu plece la alta, din compasiune, pentru a fi mulțumit și a-mi oferi cadouri etc. Mulți își dau seama că începe să fie ca și părinții lor și chiar să vorbească la fel cu copiii lor. Cariera avansează, reputația poate lucra deja în numele tău.

35-42 de ani

Omul devine mai răbdător și mai înțelegător. Este perioada în care bărbatul începe să aibă grijă de sine, copii pleacă și sunt înlocuiți cu un câine sau cu nepoți. Este timpul adulterului. Apare frica de îmbătrânire.

42-49 de ani

Omul practic încetează să se mai teamă, cel puțin pentru sine. Își apără interesele și drepturile public. Devine prefecționist și vrea să facă totul cum trebuie, pentru că înțelege că nu mai are atât de mult timp. Începe să se bucure de orice fleac și să savureze viața.

Femeile care își acceptă vârsta devin foarte curajoase, obțin foarte multe pe plan profesional. Bărbații care nu mai plac femeilor încep să plătească pentru sex. Oamenii care au bani încep să se ocupe cu acte de caritate.

49-56 de ani …

Oamenii încep să se uite tot mai puțin în oglindă. E timpul de renunțat la fumat. Vederea și mirosul se pierd, iar durerea devine un însoțitor permanent.

Ca și în copilărie, lumea devine tot mai mare și tot mai greu de ridicat scările.

Sursa