Descoperă planta care ajută la tratarea a peste 150 de afecțiuni. Iată câteva moduri de întrebuințare

Această plantă e renumită datorită proprietăților sale vindecătoare. Pot fi folosite atât rădăcinile, frunzele, florile, cât și sucul. Perioada în care apare este mai-iunie.

Deci despre ce plantă este vorba? E rostopasca căreia în popor i se mai spune „darul cerului”. Rostopasca conține foarte multe substanțe: vitamina A, C, uleiuri eterice, acizi organici, saponine, flavonoide și alcaloizi.

Datorită acestora, planta are mai multe proprietăți, cum ar fi:

-antiseptice;

-antibacteriene;

-regenerante;

-cicatrizante;

-antitumorale.

Rostopasca ajută în lupta cu circa 150 de afecțiuni, începând de la simplele probleme dermatologice până la cancer.

Iată ce fel de remedii din rostopască poți pregăti la tine acasă:

Decoctul de rostopască

Se utilizează extern în cazul eczemei, psoriazisului sau a dermatitei.

Se prepară în felul următor: o lingură de plantă proaspătă sau uscată mărunțită se pune la foc într-o cratiță mică cu un pahar de apă. Se fierbe un minut.

Cum îl folosești: șterge cu acest decoct zonele afectate, fă băi locale, clătește gura în caz de stomatită sau candidoză.

Infuzia de rostopască

Se utilizează intern în cazul hepatitei, inflamației vizicii biliare, colecistitei, maladiilor pancreasului, polipilor organelor interne, tuberculozei, gastritei, colitei, bolilor ginecologice, oncologice, leziunilor fungice ale organelor interne, paraliziei, nevrozei.

Se prepară în felul următor: opărește într-un pahar o linguriță de plantă mărunțită și las-o la infuzat 20 de minute. Consumă câte o cană cu 20 minute înainte de cele 3 mese principale ale zilei. Treptat mărește doza de plantă de la o linguriță la o lingură mare.

Sucul de rostopască

Se utilizează extern în cazul papiloamelor, negilor, erupțiilor herpetice, leziunilor cutanate fungice, psoriazisului.

Mod de întrebuințare: aplică sucul de rostopască strict pe zona afectată, fără să atingi pielea curată. Fă această procedură de 2-3 ori pe zi.

Tinctura de rostopască

Se utilizează intern.

Mod de preparare: spală planta, usuc-o, taie-o în bucăți și pune-o într-un borcan. Toarnă deasupra alcool (50 de grade) până ce îl vei umple. Pune borcanul într-un loc întunecos pentru 2 săptămâni.

Mod de întrebuințare: Începe de la întrebuințarea a 2-3 picături, mărind treptat cantitatea până la 15 picături.

Chiar dacă rostopasca are foarte multe beneficii, aceasta nu este recomandată în cazul: epilepsiei; hipotensiunii arteriale, astmului bronșic, anginei pectorale, tulburărilor psihice și în perioada lactației.

Sursa