Descoperă Misterele pe care le ascund aceste 9 Picturi cu renume mondial! Sunt cu adevărat surprinzătoare!

9.Împrejurimea divină a lui Dumnezeu

Există o taină științifică, care se ascunde într-unul din cele mai renumite tablouri din lume. Acesta se află pe tavanul Capelei Sixtine și îi aparține pictorului Michelangelo – ,,Crearea lui Adam”. Dumnezeu este reprezentat, fiind înconjurat de o manta roșie-maronie care seamănă izbitor de mult cu forma creierului uman. Cercetătorii chiar au reușit să recunoască și astfel de părți constituitive precum artera vertebrală și glanda hipofiză. Există mai multe teorii care încearcă să explice, de ce Michelangelo ar fi făcut asta. Una din ele presupune că pictorul a pictat creierul în semn de protest împotriva bisericii și separarea ei de știință.

8.Comportament anti-angelic

Un înger neobișnuit poate fi observat pe tavanul Capelei Sixtine. Papa Iulius al II-lea, cel care a comandat lucrarea, nu prea era îndrăgit de oameni, inclusiv și de Michelangelo. Pictorul a decis să îl reprezinte pe Profetul Zaharia astfel, încât acesta să arate precum Papa Iulius al II-lea. Unul din îngerii, care stau în spatele lui Zaharia (Iulius), îi arată un gest obscen al mâinii, folosit încă din Epoca Romană, așa-numitul ,,the Fig Sign”.

7.Omul din oglindă

Artistul secolului XV, Jan van Eyck, nu a rezistat tentației să se furișeze în renumitul său tablou ,,Portretul soților Arnolfini”. Pictorul a scris ,,Jan van Eyck a fost aici în 1434” în limba latină pe peretele din spatele protagoniștilor. Iar dacă vei privi atent spre oglinda de pe perete, vei reuși să observi încă doi oameni, care stau acolo, unde urmează să fie ,,spectatorii” acestei scene.

6.Secretele Mona Lisei

Deși renumitul thriller ,,The Da Vinci Code” pare a fi destul de speculativ, Leonardo da Vinci într-adevăr a ascuns câteva secrete în creațiile sale. Mona Lisa sau Gioconda, cea mai vizitată lucrare din Muzeul Luvru, ascunde în ochiul său drept inițialele pictorului, LV, dar acestea sunt microscopice. Mai mult de atât, în 2015, un om de știință francez, utilizând tehnologii reflectorizante, susținea că a descoperit încă un portret al unei femei sub imaginea Giocondei, pe care o vedem astăzi. Potrivit savantului, acesta a fost ,,primul proiect” a lui Da Vinci pe care l-a pictat, pentru a crea capodopera sa.

5.Botanistul Botticelli

Se pare că, pictorul care a devenit renumit datorită operei ,,Nașterea lui Venus”, avea un interes deosebit față de plante. În alt tablou renumit întitulat ,,Primăvara”, cercetătorii au depistat circa 500 de specii diferite de plante, care au fost reprezentate cu exactitate științifică, pentru a putea fi recunoscute.

4.Cina muzicală

Muzicianul italian Jovanni Maria Pala a descoperit, că încă un tablou renumit al lui Leonardo da Vinci ascunde ceva, și anume o linie melodică pictată. Dacă desenăm un portativ pe acest tablou, atunci mâinile apostolilor și bucățile de pâine de pe masă se află pe poziția notelor muzicale. Melodia trebuie citită din dreapta spre stânga (așa scria da Vinci), aceste note formează o mini-melodie de 40 de secunde, care seamănă cu un imn.

3.Fără bretele – inacceptabil!

,,Madame X’‘ este nimeni altcineva decât Virginie Amelie Avegno Gautreau, o persoană importantă parisiană. Pictorul secolului XIX Jon Singer Sargent a decis să îi picteze portretul, sperând ca asta îl va face renumit. Așa și s-a întâmplat, dar cu totul din alte motive. În tabloul original, bretela dreaptă de la rochia frumoasei Gautreau i-a căzut de pe umăr, iar reprezentanții înaltei societăți, văzând tabloul, au considerat acest detaliu absolut scandalos. Sargent a decis să schimbe tabloul, readucând bretela la locul său, însă zarva nu a încetat și pictorul a fost nevoit să plece din Paris. Cu toate astea, el a reușit să își vândă creația la Muzeul Metropolitan de Arte.

2.Încă o ,,Cina cea de taină”

Renumitul pictor Vincent Van Gogh este autorul acestei opere, în care este reprezentată ,,Terasa Cafenelei de Noapte”. Există multe presupuneri și teorii, precum că asta ar fi o reprezentare mai modernă a tabloului creat de da Vinci ,,Cina cea de taină”. În primul rând, Van Gogh era foarte religios, iar tatăl său a fost pastor protestant. În imagine sunt reprezentați exact 12 oameni, care stau într-o cafenea. Ei înconjoară o siluetă înaltă cu părul lung, care stă exact în fața unei cruci de la fereastră.

1.Tristețea înecată în vin, niciodată nu a arătat mai artistic

Portretul lui Bachus, zeul roman al vinului, executat de Caravaggio este încă o creație de artă care ascunde un autoportret în miniatură al pictorului. În anul 1922 un restaurator lucra asupra acestui tablou, care aparține anului 1595. Atunci când murdăria așezată de sutele de ani a dispărut, autoportretul ascuns a devenit vizibil.