De cine ne este cu adevărat dor?

Cu siguranță fiecare din noi simțim emoțiile de dor. Adevărul este că, noi suntem capabili să simțim dorul, față de cum ne imaginăm persoana și nu de cum este acea persoana cu adevărat. Deseori noi nu ținem minte  faptele și comportamentul acelei persoane față de noi, ci anume ceea ce noi am simțit în acel moment. În acest caz noi facem alegerea în avantajul emoțiilor pozitive, care prin urmare ne creează impresia despre aceasta persoană.

Oamenii care s-au comportat urât cu tine – nu merită atenția și emoția ta.

Noi nu putem să suportăm sentimentul singurătății. Din motive că încercăm să ne amintim de momentele pozitive (mai ales atunci când au fost momente frumoase și până la urmă înțelegi că ai fost înșelat), putem să cădem în capcana dorului față de cineva care nu merită aceasta.

Sunt oameni, de care îți este dor, doar atunci când îți este trist și te simți în singurătate.

Dragostea adevărată este ușor de delimitat față de iluzia iubirii. Dacă îți este dor de acel cineva doar atunci, când îți este trist – aceasta nu este o dragoste adevărată. Dragostea adevărată este față de acel om – cu care dorești la nebunie să îți împărtăși sau să petreci împreună cele mai frumoase momente ale vieții. Dacă ai o bucurie și-i telefonezi cuiva – înseamnă că aici e dragoste!

Un alt moment al dorului este atunci, când îți este dor nu de acea persoană, ci de cum erai tu alături de ea.

 

Cu toate acestea…  noi suntem capabili să iubim o persoană toată viața noastră. Putem să simțim dorul și să înțelegem ce putem pierde, atunci când aceasta persoană nu va mai fi lângă noi. Dar deseori simțim dureri, față de persoane care nu ne merită atenția.

Să ne învățăm să cunoaștem cu adevărat cauza sentimentelor noastre!

 

error: Content is protected !!