De ce unii oameni trăiesc mai mult decât alții! Află care e secretul!

Statele Unite ale Americii sunt o țară multietnică, populația căreia constă dintr- un număr foarte mare de imigranți. Pe lângă populația băștinașă mai există trei grupuri principale, care trăiesc în rezervații speciale – imigranții englezi, imigranții-vorbitori de spaniolă (Mexic și alte țări din America Latină) și imigranții din Africa, adica americanii de culoare. S

pecialiștii au cercetat durata de viață a cetățenilor americani și au constatat, că originarii din America Latină trăiesc în mediu 81 de ani, americanii ”englezi” – 78 de ani, iar cei de culoare – 75 de ani.

Aceste rezultate curioase au stat la baza unor cercetări mai ample, pe care ulterior au realizat-o savanții din California. Ei au analizat ADN-ul a peste 6000 de oameni din 7 grupuri etnice, inclusiv cea asiatică, două grupuri africane, latinoamericanii, americanii de origine europeană, americanii de culoare și amerindienii bolivieni.

S-a constatat, că există divergențe serioase în mai mulți indicii vitali ai fiecărui grup de oameni. Celulele sangvine, de exemplu,  ale amerindienilor bolivieni îmbătrănesc mai lent, decât celulele altor grupe umane. În mediu diferența e de doi ani față de latinoamericanii din SUA, și patru ani față de americanii albi, de origine europeană.

În schimb, amerindienii din Bolivia s-au dovedit a fi mai vulnerabili față de bolile infecțioase, dar, în același timp, mai rezistenți față de bolile cronice. De aceste boli, în schimb, suferă mult latinoamericanii din SUA, adică vorbitorii de limba spaniolă.

Obezitatea, diabetul și hipertonia – iată ”pachetul” cu cele mai populare bolil ale aceastei categorii de populație din SUA. Savanții intenționează să continue cercetările, fiind încurajați de rezultatele obținute.

Sursa

error: Content is protected !!