De ce să nu-ți ei un câine: 17 argumente, care te vor convinge să renunți la ideea unui animal de companie

1. Nu vei avea zile libere. Nu te vei putea relaxa nicio zi. Va trebui să ieși la plimbare de 2 ori pe zi, în mod obligatoriu. Nu vei putea merge în deplasare de serviciu sau în concediu.

2. Vei începe să urăști frigul și arșița, ploaia și lapovița. Vei deveni un observator involuntar al naturii. Vei ști cum arată fiecare zi din calendar. Va trebui să ai haine potrivite pentru orice timp.

3. Uită de distracții în cluburi de seara până dimineața. Acum va fi mult mai important de câte ori s-a urinat câinele tău, decât ce fel de whiskey să alegi. Nu poți lipsi de acasă mai mult de 12 ore, iar dacă vii beat, n-o să fii deloc agreat.

4. Pregătește-te pentru coșmaruri. Nici prin gând să-ți treacă că cel mai îngrozitor lucru din viața ta va fi momentul în care se termină mâncarea pentru câini.

5. Va trebui să înveți a te pricepe în sumplimente și vitamine pentru câini. Vei auzi deseori recomandări în ceea ce privește ce trebuie să dai unui câine și ce nu. Vei ști să prognozezi că laptele o să-i provoace diaree, de la ouă îl va durea în burtă, iar de la pâine, o farfurie plină cu mâncare pentru câini și 2 cutii de conservă la cină va fi totul perfect.

6. Vei putea să bagi termometrul în fundul câinelui, să-i examinezi fecalele, să ștergi de saliva lui pereții și oglinzile, blugii și scurtele, să-ți speli încălțămintea după fiecare plimbare, să-i tai ghearele, să-i ștergi urechile, să-i scoți din gură diferite scârboșenii. Îți va fi greață de mirosul de câine ud, dar vei mirosi și tu a câine. Nici nu mai vorbesc de pârțuri…

7. Să înțeleg că expozițiile de câini nu te sperie? Ar trebui.

8. Cheltuielile vor fi și ele deloc modeste. Eu cheltuiesc 100-150 de dolari pe lună, dar oricum rămânem flămânzi ambii.

9. Obișnuiește-te cu sentimentul de vină în fața câinelui. El stă toată ziua singur acasă, nimeni nu se joacă, nu vorbește și nu se plimbă cu el.

10. Și această stare nu va trece niciodată. Privirea ei plină de admirație și devotament, te va face să te simți vinovat și când ai ridicat un pic vocea.

11. Apropo, te vei simți un nemernic foarte des. Mai ales când la plimbare el vrea să fugă la joacă cu alți câini, iar tu nu-i permiți.

12. Pregătește-te să te cerți cu babele, măturătorii de stradă și trecătorii, care se tem de câinele tău.

13. Vei merge la cursuri de dresat și vei roși acolo pentru tine și câinele tău, neștiind care dintre voi e mai tâmpit.

14. O să-ți antrenezi bine mâna stângă. Un câine nedresat nu merge alături de stăpân.

15. O să-ți dezvolți talentul de a ghici cu ce se ocupă câinele tău în întuneric: mănâncă, se c*că, se uită pe fereastră, face orice vrea, ce nu are voie.

16. Casa îți va fi plină de gunoaie, ațe din covor, resturi de mâncare, păr…

17. Obișnuiește-te cu lătratul, urlatul și alte sunete. O să ai mai puțini oaspeți, iar vizitele vecinilor vor fi mai frecvente.

Crezi că asta e tot? Nici pe departe! Pur și simplu trebuie să mergem la plimbare.

Sursa