Iată de ce să nu gândești rău și să nu-ți vorbești de rău soțul. O abordare care te va alarma!

Undeva citisem următoarea frază: „ Așa cum femeia gândește despre bărbat, așa el devine.” Este uimitor, dar asta se întâmplă mereu și nu o putem schimba.

Puterea femeii e atât de mare, atât de subtilă că nu se poate nimic de făcut. Este o putere îngrozitoare, distrugătoare. Dacă o femeie te consideră un ratat, așa vei fi.

-el e un ratat;

-nu am încredere în el, nu este capabil de nimic;

-nu-i va reuși nimic;

-merit mai mult de atât;

-trebuie să se schimbe neapărat;

-are foarte multe neajunsuri.

Această listă este nelimitată, dacă nu știm să ne oprim la timp. Această listă, noi femeile o împărtășim permanent cu prietenele, cu mama, iar dacă nu o spunem nimănui, ne gândim la ea.

De ce facem asta?

Noi suntem sigure că îl putem schimba și ca urmare vom deveni și noi bune, iubitoare și tandre. Dar mai întâi el trebuie să înceteze să se mai joace la calculator, el trebuie să câștige bani atât cât am eu nevoie, el trebuie să mă invite undeva, să-mi dăruiască ceva. El trebuie să se schimbe. El, el, el…

Este foarte naiv să gândim că vom fi fericite, dacă partenerul își va elimina neajunsurile. Atunci când suntem concentrate pe neajunsurile cuiva, noi nu putem să ne rezolvăm propriile probleme.

Atunci când vorbim soțul de rău, noi ne plasăm la un nivel mai superior, credem că suntem mai bune, mai deștepte. În acest fel, primim atenția dorită. Noi vrem să fim apreciate și facem asta din contul soțului.

Care sunt consecințele

Atunci când femeia gândește rău sau își vorbește de rău soțul, din lipsă de respect, aceasta se depărtează de el și nu-l mai susține la nivel energetic. În acest fel, acestuia nu-i reușește nimic, nu mai poate câștiga bani, nu poate să-și rezolve problemele etc. Noi intrăm într-un cerc vicios. Iar bărbatul, în asemenea condiții nu poate să schimbe ceva.

Dacă nu ne vom opri, întotdeauna vom avea ceva de criticat. Este o practică dăunătoare – gândim rău, vorbim de rău și tot mai mult ne convingem că avem dreptate, distrugându-ne nu doar relația cu soțul, dar și pe noi înșine.

Gândurile negative ne consumă foarte multă energie. Energia feminină, aprobarea femeii este ca un combustibil pentru bărbat. În lipsa acestora el nu are șanse să reușească.

Atunci când vorbim rău despre soț cu mama, în noi se trezește acel sentiment din copilărie, în care vrem să primim sfatul și suținerea ei. Doar că atunci când facem acest complot, noi de fapt ne trădăm soțul, luptând contra lui.

Fii sinceră cu tine, dacă soțul e atât de rău, părăsește-l și du-te să trăiești cu mama. Doar că în cele mai multe cazuri, tu alegi să-l învinovățești pe el de toate relele și să provoci, la nivel de subconștient, un comportament rău din partea lui. Recunoaște, că tu nu vrei ca el să se schimbe. Pe cine o să învinovățești atunci că nu ești fericită?

Încearcă să-ți umărești gândurile. Atunci când începi să te gândești rău la soțul tău, tu de fapt te simți prost și ai permis gândurilor negative să te bântuie. În acest moment ție îți apare dorința de a pasa responsabilitatea pentru nefericirea ta spre el. Sesizează aceste momente și nu te mai lăsa condusă de ele. Nu mai ești un copil, care să se plângă în poalele mamei sau ale prietenelor.

Încetează să-ți mai atribui rolul de jertfă. Tu ești responsabilă de fericirea ta!

Sursa