De ce să nu cerșești iubire și să nu demonstrezi niciodată nimănui nimic

Iubirea nu se face niciodată cu forța. Îl poți cuceri, îl poți fermeca, îi poți lua chiar mințile cu frumusețea și șarmul tău, dar nu-l vei ține pentru mult timp lângă tine, dacă nu te iubește. Sentimentele sunt cele ce ne aparțin în totalitate, deși sunt generate de altcineva, acest lucru de obicei nu se dă nici autocontrolului, cu atât mai mult unui control din afară.

Învață să accepți faptul că nu tot ce îți dorești îți aparține și că nicio persoană nu este obligată să-ți răspundă cu reciprocitate la sentimentele tale impuse.

Dacă dragostea ta este neîmpărtășită, atunci cu siguranță aceasta nu este jumătatea ta. Iar, dat fiind faptul că orice persoană își vrea sieși binele, atunci nu cred că îți vei dori să fii cu persoana nepotrivită pentru tine, cu persoana care nu te iubește, nu te apreciază, dar profită de dragostea și grija ta necondiționată.

Gândește-te că undeva te așteaptă oameni care te iubesc cu adevărat, de la care nu va fi nevoie niciodată să cerșești sau să le demonstrezi că meriți iubire.

Și încă ceva, încetează să demonstrezi întruna că meriți să fii iubită, că meriți grija și susținerea celor din jur.

Cei care te vor iubi cu adevărat o vor face necondiționat, cu toate bunele și relele tale, cu toate defectele și calitățile. Pur și simplu fii așa cum ești, nu încerca să pari mai bun decât iești, fii mai bun decât pari.

Și dacă e să revenim la persoana care nu-ți răspunde sentimentelor tale, atunci cu atât mai mult nu trebuie să-i demonstrezi nimic, nu trebuie să-ți dezbraci sufletul în fața lui și nici să te umilești, spunându-i că nu poți trăi fără el. Cel care nu simte nimic pentru tine nu va înțelege niciodată intensitatea acestor emoții pure și, cel mai probabil, vei fi luată în derâdere. Gândește liber: omul nu poate trăi fără aer, dar nu fără o altă persoană. Cere ajutorul minții ca să scapi de această dragoste care nu te face mai fericită, dar te distruge din interior.

Trezește-te la viață, viața ta e mult mai mult decât el. Bărbatul trebuie să fie o parte din viață, dar nu viața întreagă. Amintește-ți de cei dragi, de prieteni, familie, înfășoară-te în dragostea lor sinceră, ea are proprietăți curative. Iar peste o perioadă vei întâlni acea persoană care te merită și te apreciază, în fața căreia te vei dezbrăca emoțional, iar ea îți va răspunde în același fel.

Numai așa vei înțelege ce înseamnă dragostea adevărată, dragostea care crează, dar nu care distruge.

Foto: pexels.com

error: Content is protected !!