De ce nu e bine să locuiești împreună cu soacra? Această femeie și-a învățat lecția…

Nu știu, ce să mai fac și încotro să merg, suntem în relații proaste cu soacra, ea mă urăște, iar soțul de fiecare dată este de partea mamei sale.

A fost o greșeală să îmi ascult soțul și să acceptăm să locuim împreună cu soacra. Eu aveam un serviciu decent și el la fel, ne puteam permite să închiriem un apartament. Însă mama lui, chiar de la prima întâlnire ne-a spus:

-Dacă vă căsătoriți, puteți locui la mine, apartamentul este cu 2 odăi, oare nu ne ajunge loc pentru toți?

Atunci eu nu am observat că nu i-am plăcut viitoarei soacre. Ne-am căsătorit peste un an. Soțul a refuzat categoric să închiriem apartament, amintindu-și de propunerea mamei sale:

-De ce să închiriem?! Și așa nu ne ajung bani, eu adun pentru automobil… vom locui la mama, iar apoi ne vom mai gândi la viitor…

Am acceptat după insistența soțului, și am trecut în apartamentul mamei sale, pentru că până la nuntă nu am locuit împreună, doar la weekend el venea la mine sau eu rămâneam la el.

Treptat mă obișnuisem în camera nouă, nu era prea mare, dar aveam tot necesarul acolo: pat, televizor, masă pentru calculator, dulap pentru haine și chiar un mic fotoliu. La început soacra era ospitalieră și amabilă, însă cu timpul a început să îmi facă observații la tot pasul:

-Nu gătești cum trebuie! Adaugă mai mult unt, eu știu cum îi place fiului meu…

Uneori, pur și simplu nu îi plăcea cum mă îmbrac:

-Ce pantofi! Acum nu mai poartă lumea așa ceva…

Atunci când mă plângeam soțului, nu primeam nici o susținere din partea lui:

-Știu că uneori întrece măsura, dar totuși e mama mea și trebuie să o respecți…

Am început să mă obișnuiesc cu această atmosferă în casă. Munceam, iar în weekend făceam lucrul prin casă, cumpărături pentru toți trei, o ajutam făcând curățenie și în camera ei și la bucătărie. Ea nu observa sau nu dorea să o facă, doar îmi amintea:

-Ai spălat toate hainele? I-ai călcat cămășile fiului meu? Trebuie să arate bine la serviciu…

Eram atât de obosită de acest control permanent și am decis să îi propun soțului să închiriem un apartament, ca să nu o mai deranjăm pe mama lui atât…

Nu știu cum, dar soacra a aflat totul, probabil soțul i-a povestit că intenționăm să închiriem un apartament. Soacra a început un scandal însă repede s-a liniștit. Chiar am rămas surprinsă, că scena nu a durat prea mult.

În dimineața următoare soțul a plecat la serviciu iar eu am rămas acasă. Vine soacra în camera mea și începe a striga la mine:

-Haide, strânge-ți lucrurile și sterge-o din casa mea! Apartamentul îmi aparține mie, iar tu nu ai ce căuta aici… Eu singură îi voi explica fiului meu situația. Să nu te mai văd pe aici, ai înțeles?

Eu am ieșit din casă și am plecat umilită și jignită spre oficiul soțului. I-am spus, că m-ai mult nu mă întorc niciodată în casa aceea, dacă vrea poate să meargă cu mine, dacă nu, poate rămâne cu mama sa dar nu o să mă mai vadă niciodată. Chiar în seara aceea, ne-am întâlnit cu agentul imobiliar. Am închiriat un apartament cu o cameră, după posibilități…

Atunci când soacra a aflat că noi ne mutăm în alt apartament, s-a supărat și i-a spus soțului că nu mai vorbește cu el niciodată. Însă, peste puțin timp eu am născut o fetiță. Ea, aflând că are o nepoțică nu a putut să își țină promisiunea, a venit în vizită și și-a cerut scuze pentru comportamentul său. Ne întâlnim doar atunci când ea vrea să își vadă nepoțica, iată așa s-a ameliorat relația noastră!