De-ar fi toți tații așa! Acest bărbat i-a dat fiicei sale cele mai neobișnuite sfaturi. O să fie utile și pentru tine

Keira, îți scriu această scrisoare, deși nu ai încă nici 4 ani împliniți și nu știi să citești. Dar o să crești mai mare și o să te rog s-o citești și s-o recitești la 7, 14 și 18 ani.

Aseară răsfoiam împreună cu tine o carte cu fete bine îmbrăcate și tu ai zis: „Vreau și eu o astfel de rochie lungă!”. Keira, să știi că sunt de acord cu tine. O rochie lungă înseamnă foarte mult pentru o fetiță. Poartă rochii, ar trebuie să ai cât mai multe. Chiar dacă prietenele tale vor purta blugi, șorturi, fuste mini, tu poartă rochii. Nu există nimic mai frumos decât o fată în rochie lungă. Iar dacă vor începe toate din jur să poarte rochii lungi, tu începe să porți blugi, șorturi și fuste mini. Întotdeauna îmbraca-te altfel. Nu există niciun fel de modă, există lucruri care te scot în evidență. Nu-ți asculta prietenele, nu imita celebritățile, fii așa cum îți place ție.

Dacă toate fetele din jur își fac manichiura în linii colorate, tu fă-ți-o cu pătrățele negre. Dacă toate fetele își împletesc părul în coadă, tu lasă-l desprins și colorează-l violet. Da Keira! Îți imaginezi, tatăl tău nu foarte tânăr îți recomandă asta?! Tu ești cea mai bună fetiță din lume. Iar cea mai bună fetiță din lume nu se poate pierde în mulțime. Lasă alții să te imite. Tu ești unică. Tu ești o minune!

Pune-ți lângă pat o oglindă. Primul lucru pe care trebuie să-l vezi dimineața când deschizi ochii ești tu. Așa o să înveți să te trezești frumos. Iar o femeie cum se trezește, așa trăiește, așa se simte. Trebuie să te trezești cu zâmbetul pe buze. Neapărat!

Zâmbetul este jumătate din fericirea feminină. Reține! Și vei avea nevoie de un arsenal mare de zâmbete – de la stupide până la ironice.

Inventează-ți propria legendă. Amăgește, compune, fii vicleană. Trebuie să fii imposibil de prins. Nu deschide sufletul nimănui, nici celei mai bune prietene. O poți faci cu mine sau cu mama. Iar dacă ai nevoie de un îndrumător înțelept, lasă să fie mama sau o femeie în care ai încredere. Dar numai una, mai în vârstă, de exemplu profesoara de literatură.

Fii răsfățată. Nu vrei să faci ceva, nu fă. Vrei înghețată – mănâncă! La naiba cu dietele. În viața unei femei nu este atât de multă libertate și plăcere. Fii liberă, atât cât e posibil.

Fii puternică. Dar a fi puternică nu înseamnă să faci totul singură. A fi puternică este atunci când totul se învârte în jurul tău. Învață să învârți lumea cu un simplu gest.

Fii capricioasă. Dar nu exagera. Trebuie să-ți arăți capriciiile în mărunțișuri, nu în lucrurile importante.

Bucură-te de cele mai mici daruri. Un inel de argint de la persoana iubită este minunat, Keira. Un mic buchet de flori lăsat la ușa ta e perfect.

Fii bună. Deși pare atât de naiv, dar e atât de complicat. Fă tot posibilul să fie așa. Ajută-i pe cei din jur.

Citește cărți bune, mergi la muzeu, la teatru. E cea mai bună educație. Și decide singură ce vrei să devii. Alege ceea ce îți va aduce plăcere.

Dacă banii se termină, mergi și cumpără-ți o rochie. Da, cheltuiește ultimii bani și vor veni alții, dar fă-o fără nicio tragere de inimă.

Practică dansul. În primul rând e frumos. În al doilea rând e bine pentru siluetă. Da, silueta e foarte importantă pentru o fată. Ce nu s-ar spune. O fată slăbuță suferă mai puțin în viață.

Și cea mai mare taină, pe care trebuie s-o știi despre bărbați: Bărbaților doar li se pare că lumea este condusă de ei. De fapt, ea este condusă de fetițele drăguțe, cu zâmbetul frumos.

Sursa