Datorită acestor 9 obiceiuri, în casa ta va fi mereu o curățenie ideală. Uite cât e de simplu!

Înainte de o sărbătoare sau de o petrecere, gospodinele încep să-și bată capul nu doar de ceea ce urmează să pună pe masă, dar și de curățenia migăloasă prin casă.

Iar când e vorba de niște oaspeți neinvitați, problema e și mai gravă, fiindcă lucrurile aruncate prin casă vorbesc de la sine.

Pentru ca să nu ai astfel de situații neplăcute, iar în casă să fie mereu ordine și curățenie, trebuie să ai aceste 9 deprinderi utile.

1. Aranjează-ți întotdeauna patul

Aranjează-ți patul în fiecare dimineață. Unii psihologi spun că anume patul bine aranjat îi transmite creierului semnaul că ziua de muncă a început. Plus la toate, acest lucru îi oferă întregii camere un aspect îngrijit. De aceea, nu te lenevi, ai nevoie de câteva minute.

2. Nu lăsa chiuveta plină cu vase murdare pentru a doua zi

Dimineața și așa nu prea ai dispoziție când te trezești și ești încă foarte somnoros, dar când mai vezi și acel munte murdar și urât mirositor de vase, chiar că îți trece orice poftă de mâncare și de muncă. Încearcă să speli totul încă de seara, iar dimineața vei primi plăcere când vei intra în bucătărie.

3. Spală și calcă rufele la timp

Nu lăsa coșul cu rufe să se umple cu vârf și nici hainele necălcate – să se adune cât un munte. Spală hainele de 2 ori pe săptămână și calcă în fața televizorului la care privești emisiunea preferată, astfel vei evita aceste probleme.

4. Fiecare lucru din casă trebuie să aibă locul său

În acest sens, te va ajuta foarte mult mobila bine gândită și poziționată. Fiecare dulap, sertar sau orice alt spațiu de depozitare trebuie să fie destinat pentru anumite lucruri, iar tu trebuie să ai grijă ca ele să fie păstrate într-un mod ordonat.

5. Nu lăsa pe mâine

Obiceiul de a lăsa totul pe a doua zi este unul foarte problematic. Oamenii care procedează în toate situațiile în așa fel, de obicei, nu mai reușesc nimic să facă. De aceea, trebuie să-ți formezi o nouă deprindere și să faci totul imediat cum apare necesitatea. Aceasta te va ajuta nu numai la curățenie, dar și la celelalte activități ale tale.

6. Pune hainele la loc

E de înțeles faptul că după ce revii de la serviciu obosit nu prea ai chef să pui hainele de care te-ai dezbrăcat înapoi în dulap, pe umerar. Gândește-te, însă, că atunci când vei mai dori să îmbraci acea haină luând-o de pe scaun sau de pe jos, va trebui, cel puțin, s-o mai calci o dată.

7. Ceea ce s-a murdărit, spală imediat

Dacă vezi că ceva s-a murdărit, spre exemplu, geamul, spală imediat, nu lăsa asta pentru curățenia generală pentru că atunci vei pierde ore întregi, în loc de câteva minute. Așa și cu spălatul vaselor, combină-l cu gătitul și vei finaliza două lucruri în același timp.

8. Te duci la culcare numai după ce la bucătărie e totul curat

Urmele de mâncare proaspete se spală mult mai ușor și nu permit răspândirea mirosului neplăcut. Unde mai pui că o bucătărie curată îți dă forțe și te inspiră pentru o nouă zi. Nu lăsa murdăria să-ți strice ziua.

9. Învață să-ți planifici activitățile

Planificarea îl ajută pe om să scape de frica față de viitor. Datorită acesteia el știe la ce să se aștepte. Astfel, curățenia nu va mai părea atât de „fioroasă”, când te programezi din timp s-o faci.

Sursa