Dar tu cunoşti aceste 11 detalii interesante din viaţa legendarului Jackie Chan?

Pe Jackie Chan îl cunosc chiar şi copiii (cei care au văzut filme de acţiune). El a devenit renumit prin trucurile sale periculoase şi talentul de comedian. Puţin şanse ca cineva să îl egaleze în următoarele decenii. Şi totuşi, ce cunoaştem noi despre viaţa sa?

1. În filmul documentar “Urmele draconului: Jackie Chan şi familia sa” este arătat trecutul grăitor al părinţilor lui.  Mama lui Jackie Chan făcea comerţ cu droguri, îi plăceau jocurile de noroc şi era “omul său” pentru lumea interlopă.Tatăl lui a fost un spion al statului chinez. Ei s-au întâlnit când tatăl lui Chan a arestat-o pentru contrabanda cu opium.

2. Părinţii lui Jackie Chan au fugit din China în Hong Kong. Când s-a născut fiul lor ei nu au putut să achite costurile spitaliceşti şi s-au gândit serios să vândă nou-născutul unei perechi de doctori britanici.

3. Numele său la naştere este Chan Kong-Sang. În anul 1970 Jackie a fost nevoit să se mute la părinţi, în Canberra, find în căutarea unui loc de muncă şi s-a angajat în construcţii. Acolo l-au numit “micul Jackie” şi, în continuare, pur şi simplu – Jackie.

4. Pe lângă talentul său de actor, Jackie Chan este şi un cântăreţ de excepţie. El interpretează piese muzicale în chineză, taiwaneză, japoneză şi engleză. De mic , el frecventa opera din Pekin , pe lângă luptele de kong-fu. El a scos 20 de albume cu cântece în diferite limbi din Asia.

5. Jackie Chan şi echipa lui de cascadori sunt înscrişi în listele negre ale companiilor de asigurare, de aceea el plăteşte din cont propriu compensaţiile pentru traumele colegilor. Căci trucurile lui periculoase nu le asigură nicio companie.

6. La vârsta de 17 ani Chan lucra în calitate de cascador , sub pseudonimul Chan En Lun în filmele lui Bruce Lee “Pumnul răzbunării” şi “Intrarea draconului”. În timpul filmărilor, din neatenţie, Bruce Lee l-a lovit pe tânărul cascador în cap, dar Jackie Chan îşi aduce aminte şi acum cu căldură de acel moment.

7. Jackie Chan s-a întâmplat să lucreze şi bodyguard într-un club de noapte. Dar el a renunţat la acest post, când a înţeles că abilităţile lui de luptă pot să-i prejudieze pe ceilalţi. După o încăierare el depistat că i-a ieşit o coastă din cutia toracică şi a vrut să o pună la loc. Osul s-a adeverit că era un dinte al adversarului său.

8. Trucurile fatale , extrem de periculoase ale lui Jackie l-au costat sănătatea. În timpul filmărilor pentru filmul ” Armura lui Dumnezeu” el a fost traumat puternic, ca rezultat în creierul lui acum se află o placă, iar auzul din partea dreaptă  este afecat.

9. Când Jackie Chan şi-a anunţat logodna cu prietena lui , două fane ale sale s-au sinucis: una s-a aruncat în faţa trenului în metrou, iar alta a băut otravă chiar în faţa biroului actorului.

10. În viaţa sa, Jackie Chan a reuşit multe lucruri, de aceea a fost înscris în cartea Recordurilor lui Guinness de două ori: pentru cel mai mare număr de trucuri de film şi pentru multifuncţionalitatea în acelaşi film. În timpul filmărilor el a îndrăznit să apară în 15 funcţii deodată, incluzând coordonatorul de alimentare , compozitor, vocalist.

11. Singurul fiu al lui Jackie Chan nu va primi nimic din moştenirea tatălui (de 130 milioane de dolari). La început , Jackie s-a gândit să îi lase jumătate, iar cealaltă jumătate să fie pentru caritate. Dar s-a răzgândit. 100% din totalul sumei va fi donată. ” Lasă să-şi câştige singur banii. Dacă asta nu-i va reuşi, atunci el pur şi simplu va cheltui banii mei. ”

Dacă ţi-a plăcut, împarte prietenilor tăi!

Sursa

 

error: Content is protected !!