Dacă vrei un păr lung, e important să le știi: 6 lucruri, pe care frizerii nu le spun niciodată

Iată câteva sfaturi pentru cele ce vor să aibă un păr lung și sănătos.

1. Nu trebuie să tunzi părul o dată la 6 săptămâni

Pentru a avea un păr lung și sănătos nu trebuie să-l tunzi atât de des, așa cum se spune în unele reviste.

„Pur și simplu părul n-o să reușească să crească, dacă îi vei lua din lungime atât de frecvent. Unicul lucru pe care trebuie să-l faci este să menții părul sănătos: să ai grijă de capete și să le tai doar de 2 ori pe ani. Credeți-mă este suficient.” ( Justone Marjan, stilistă a Săptămânii modei din New York)

2. Inspiră-te de la vedetele care au aceeași textură și aceea nuanță naturală a părului 

Specialiștii recomandă să ne inspirăm de la vedetele care seamănă cu noi. Este cea mai simplă cale să-ți găsești stilul.

„Urmărește vedetele, care au aceeași textură a părului ca la tine. Dacă lor li se potrivesc anumite tunsori și schimbări de culoare, cel mai probabil o să-ți stea bine și ție cu ele.” (Eloise Chang, stilistă a Reginei Rania și a Claudiei Schiffer)

3. Nu fă niciodată schimbări radicale, schimbă-ți imaginea treptat

Majoritatea stiliștilor recomandă schimbările treptate.

„Nu te aventura, fără să te gândești bine. Dacă n-o să-ți placă s-ar putea să ai nevoie de ani de zile pentru a reveni la aspectul inițial.” (Eloise Chang, stilistă a Reginei Rania și a Claudiei Schiffer)

4. Nuanța părului la care visezi nu poate fi obținută după o singură vopsire

Puține femei înțeleg că a ajunge la culoarea dorită este o misiune științifică destul de dificilă și e practic imposibil de reușit dintr-o singură vopsire.

„O brunetă sau o șatenă naturală nu va avea niciodată un păr la fel de deschis la culoare ca o blondă naturală. Este o lege și nu poate fi încălcată. Dar pentru ca să te apropii de nuanța dorită, fii realistă și acordă-i stilistului timp”. (Diaz, specialistă în vopsirea părului dintr-un salon renumit în New York)

5. Arată imagini cu ceea ce-ți place și cu ce nu-ți place

Pentru ca frizerul să-și facă o idee despre ceea ce îți doreși, arată-i câteva fotografii cu tunsori sau nuanțe ale părului care îți plac.

„Orice client se simte mai confortabil atunci când este pe aceeași undă cu frizerul. Pentru asta e bine să-i arăți imagini ale coafurilor ce te inspiră. Stilistul trebuie să știe ce așteptări ai de la el.” ( Francesca, coafor într-un salon popular din New York)

6. Încearcă să găsești frizerul tău ideal

Frizerul este cel ce își asumă responsabilitatea pentru crearea imaginii tale, de aceea trebuie vă înțelegeți bine.

„Discută cu frizerul și vezi dacă îți place ca om. Este important să te asculte și să te înțeleagă.” (Eloise Chang, stilistă a Reginei Rania și a Claudiei Schiffer)