Dacă vrei ca oamenii să aibă încredere în tine, fii cinstit! Mai simplu nu poate fi!

Majoritatea oamenilor au două versiuni ale lor. Există versiunea pe care o prezintă lumii și alta e o versiune de sine, cea adevărată, pe care o păstrează ascunsă adânc. Cu siguranță, fiecare își ține o parte din el ascunsă. Este perfect normal.

Dacă vrei ca oamenii să aibă încredere în tine, trebuie să fii sincer.

Oamenilor cu adevărat sinceri, cei care ai vrea să te înconjoare,  nu le pasă de unghiul tău perfect dintr-o fotografie sau de ceea ce scrii pe rețelele sociale despre tine. Ei doresc să se adreseze persoanei care ești, deoarece acesta este singurul mod de a avea încredere în cineva.

Știi fiecare lucru rău despre tine însuți, tot ce ai greșit, tot neadevărul pe care l-ai spus. Însă, nu trebuie să-ți fie frică să-ți prezinți fața reală lumii. Dacă cuiva nu-i place de tine, oricum nu este persoana pe care o dorești în viața ta.

În schimb, începe să împărtășești cu cei din jur ceea ce te motivează. Arată lumii filozofia ta personală. Spune oamenilor despre ce a mers conform planului și ce nu, ce crezi, ce simți. Vorbește despre cum ai obținut victorii și cum ai suferit eșecuri. Spune care sunt gândurile tale.

Vorbește despre ceea ce îți dorești cu adevărat. Ce carieră visezi să construiești, ce vrei să înveți, unde visezi să ajungi și cu ce fel de persoană ai vrea să-ți petreci viața.

O asemenea sinceritate te poate face să te simți vulnerabil.

Poate așa trebuie! Căci dacă nu te-ai simți niciodată vulnerabil, atunci cum poți aștepta ca cineva să aibă încredere în tine.

Oamenii sinceri prezenți în viața ta ar trebui să vadă în tine o personalitate deschisă, care nu va minți. O personalitate care este sinceră atât cu alții, cât și cu sine.

Dar înainte să deschizi gura, ai grijă ca „adevărul” tău să nu fie încă un profil ideal de pe rețelele sociale. Nu te lăuda și nu te preface. Oamenii recunosc cu ușurință un astfel de comportament. Ei nu vor avea încredere în tine, dacă singurul lucru pe care îl arăți este o imagine fără defecte.