Dacă vom respecta aceste 10 reguli în educația copiilor, viitorul nostru este pe mâini bune!

Copiii sunt bucuria vieții. Ei îi dau sens, ne dăruiesc fericire și zâmbete.

Dar copiii înseamnă, de asemenea, o muncă foarte responsabilă și importantă. Aceasta este mult mai importantă decât aspirațiile noastre în carieră și rangul înalt în orice domeniu. De ce? Pentru că viitorul umanității depinde de cât de bine ne îndeplinim noi obligațiunile ca părinți.

În esență, fiecare dintre noi poate fi înlocuit la locul de muncă în birou sau la fabrică, nu se va întâmpla nimic rău drept rezultat. Însă, înlocuirea ta acasă este imposibilă. Mama și tata sunt cei care modelează viitoare personalitate a copilului. De ei depinde cât de fericit crește copilul lor și dacă va reuși el să-i facă pe alți oameni fericiți.

În nicun caz nu aș vrea să afirm că toții adulții trebuie să respecte o listă din 10 reguli, altfel copii lor vor crește într-un fel „diferiți”. Dar sunt sigur că vei găsi multe puncte foarte utile și eficiente. Încearcă să respecți fiecare dintre aceste reguli cel puțin pentru o anumită perioadă de timp: vei fi plăcut surprins de rezultat!

1.Întotdeauna cereți scuze în fața copiilor tăi, atunci când ești vinovat.

2.Nu te gândi niciodată că ești mai deștept decât un copil doar din simplul motiv că ești mai în vârstă.

3.Nu uita să-i mulțumești copilului de fiecare dată când face ceva bun pentru tine sau pentru alții.

4.Recunoaște-ți întotdeauna greșeelile și fă-o deschis și sincer.

5.Ascultă-ți copilul cu atenție, indiferent cât de obosit ești după ziua de muncă. Nu îl neglija niciodată și nu îl ține la distanță.

6.Asigură-te că stabilești limite rezonabile pentru un comportament acceptabil.

7.Fii un exemplu pentru copilul tău – orice ai face.

8.Explică copilului că toate acțiunile au consecințe, bune sau rele.

9.Învață-l ce înseamnă răbdare, bunătate și dragoste.

10.Bucură-te de creșterea și îngrijirea copiilor. În fiecare zi și în fiecare minut. Nu uita: copilăria trece atât de repede, iar sarcina ta este să eliberezi „puii” în zborul liber și independent.

Această listă este doar o amintire a activității responsabile și importante pe care o avem cu toții, educându-ne copiii. Și dacă alegi să faci ceva diferit, acest lucru nu înseamnă deloc că nu ești un părinte bun. Sper că această listă îți va oferi câteva sfaturi utile și te va inspira să te gândești mai mult la viitorul copiilor tăi.