Dacă a venit timpul să schimbi ceva – ia exemplu de la japonezi

Dacă a venit timpul să schimbi ceva – ia exemplu de la japonezi, scrie fit4brain.com.

Atunci când o companie japoneză se află într-o situație grea, cel căruia i se taie din salariu este președintele companiei. Iar dacă situația devine și mai gravă, el este primul care demisionează.

În Japonia, dificultățile în afaceri nu le oferă șefilor dreptul de a începe să concedieze angajații simpli-  japonezii se bazează pe o vorbă înțeleaptă din popor, care spune că nu există soldați nepricepuți, există generali nepricepuți. La ei, schimbările încep de la propria responsabilitate.

Cultura japoneză, în general, este considerată foarte deosebită de restul lumii și una foarte specială în raport cu cea occidentală.

Cei care au avut ocazia să vadă cum se fac afacerile în Țara Soarelui Răsare, cu siguranță, au fost uimiți de unele reguli mai puțin obișnuite pentru țările europene.

De exemplu, businessmagazin.ro a scris despre faptul că într-o companie japoneză, oricare ar fi pozițiile lor, tinerii sunt obligați să-i respecte pe cei bătrâni și să nu-i contrazică.

Nici lăudatul nu este caracteristic pentru șefii japonezi. De obicei, atunci când o sarcină a fost realizată bine, acesta nu spune nimic, iar dacă cere ca lucrul să fie îmbunătățit, înseamnă că ceva nu a fost îndeplinit cum trebuie.

În general, japonezii sunt foarte muncitori, calitatea respectivă li se educă acestora încă din școală. De aceea, în această țară foarte multă lume muncește peste program, fapt care deja începe să fie descurajat de unele companii. Acestea prin diverse metode își conving salariații să plece acasă imediat după finalizarea orelor de muncă.

În Țara Soarelui Răsare, concediul anual oferit angajaților este de 20 de zile, însă aceștia nu se grăbesc să beneficieze de el.

Statisticile spun că japonezii se odihnesc în concediu mai puțin de 10 zile pe an.

Se pare că anume acestea sunt secretele care au făcut ca Japonia să se numere printre cele 7 mari puteri economice ale lumii.