Dacă nu ai timp să faci aceste 5 lucruri, înseamnă că mergi într-o direcție greșită. Fă-le și vei fi stăpân pe viața ta!

Chiar dacă sunt lovite de turbulențe și alte condiții meteo, avioanele care au deviat de la curs, ajung în proporție de 90% la locul și ora stabilită.

Cauza acestui fenomen este foarte simplă – pe lângă controlul traficului aerian și sistemul inerțial de ghidare, pilotul este cel ce corectează constant cursul. Atunci când devierea nu este însemnată, aceasta poate fi ajustată foarte ușor. Dacă ajustarea cursului nu are loc regulat, totul se poate finaliza cu o catastrofă.

La fel se întâmplă și în viață. Lucrurile mărunte, care nu sunt corectate la timp se transformă în probleme mari. Cum îți conduci tu viața? Cum să-ți corectezi cursul ca să ajungi acolo unde ți-ai propus?

1. Organizarea vieții

Este foarte greu să menții totul în ordine, pentru că viața este în permanentă schimbare și e foarte imprevizibilă. Viața este energie și dacă știi cum s-o distribui, totul va merge așa cum îți dorești. În primul rând trebuie să știi să-ți stabilești prioritățile și să știi spre ce să-ți concentrezi energia. Dar și aici există câteva detalii, pe care trebuie să le reții. Îți poți organiza viața sub mai multe aspecte. Începe de la energia mediului înconjurător: fă ordine în casă, scapă de hainele pe care nu le mai porți, ai grijă de mașina ta. Ai grijă și de energia banilor: scapă de datorii, monitorizează-ți cheltuielile, asigură-te că ai un salariu care te mulțumește.

Energia relațiilor: încearcă să înțelegi cât de importantă este o relație pentru tine; cât timp îi acorzi; te face fericit această relație?

Energia sănătății: ai grijă ce mănânci, fă totul ca să-ți păstrezi sănătatea organismului, asigură-te că te simți bine din punct de vedere fizic.

Energia spirituală: trebuie să simți că viața ta are un sens, câtă influență ai tu asupra viitorului și să nu te mai temi de moarte.

Timpul: crezi că petreci timpul cu rost? el este cel care te aduce mai aproape de scopurile tale? cat timp irosești în zadar? ce activități îți au mult timp și nu-ți oferă nicio plăcere?

Dacă o să reușești să clarifici toate aceste aspecte, atunci vei afla dacă ești pe drumul cel drept.

2. Planifică și investește în viitorul tău

Foarte puțină lume își planifică conștient viața, dar și mai puțini investesc în viitor.

Când ne referim la planificare, nu avem în vedere să știi exact ce vei face în următorii 20 de ani, pentru că e imposibil, în primul rând, și îți micșorează potențialul, în al doilea rând. Pentru a planifica, este suficient să știi „pentru ce”( scopul tău în viață”) și „ce” ( ce ești tu în această viață).

Iar atunci când decizi să renunți la satisfacția imediată tu, de fapt, investești în viitor. Investește bani, relații, sănătate și timp și primește în schimb garanția că viitorul tău va fi unul mai valoros și mai plăcut.

3. Monitorizarea parametrilor de bază

Nu există niciun rost în a-ți organiza viața și a investi în viitor, fără să monitorizezi parametrii. Începe de la monitorizarea aspectelor mai importante, de la prioritățile tale, de exemplu:

-relațiile;

-businessul și finanțele;

-starea sănătății;

-gestionarea timpului.

Alege tu ceea ce e mai important pentru tine și asigură-te că totul decurge așa cum îți dorești.

4. Roagă-te și meditează

Presiunea și ritmul în care trăim ne fac viața dificilă, însă dacă vom găsi timp pentru rugăciune și meditații, lucrurile pe care le facem vor obține mai multă claritate. Practicile respective îi pot oferi mai multe posibilități creierului, pe care acesta nu le poate obține atât timp cât tu ești ocupat. Pe lângă asta, trebuie să știi că gândurile noastre sunt foarte puternice, dacă gândești pozitiv în privința oamenilor din jur sau te rogi pentru ei, se formează un fel de val de energie pozitivă.

5. Mergi în fiecare zi spre scopurile tale

Dacă nu vei face câte ceva în fiecare zi pentru scopurile tale, viața ta nu va mai progresa și nu se va mai schimba spre bine. Făcând zilnic câte un pas spre visurile tale, vei înțelege că acestea nu sunt atât de îndepărtate pe cât credeai.

Sursa