Dacă ai aceste monede euro devii bogat pe loc. Iată cum arată și cât valorează fiecare dintre ele!

Poate că nici nu știai că ai în posesie monede de doi euro care valorează mai mult decât valoarea lor nominală.

Acestea au fost emise în ediție limitată, fiind consacrate anumitor evenimente. Sau poate în procesul fabricării au fost comise erori. Valoarea acestora continuă să crească în timp, fiind vânate de marii colecționari de monede.

Doi euro nemțești

Aceste monede, emise în 2008, conțineau o eroare: pe aceste monede 15 state din cadrul UE erau reprezentate… fără granițe. Au fost emise doar 30 000 de exemplare. Sunt la mare căutare în rândul colecționarilor.

Doi euro spanioli

Moneda comemorativă de doi euro a fost emisă în Spania cu prilejul celei de-a 10-a aniversări de la punerea în circulație a monedei. Stelele pe monedă, însă, sunt dispuse asimetric. Dintr-un tiraj total de opt milioane, între 70 și 100 de mii au fost rebutate.

Doi euro ai Vaticanului

Această monedă a fost pusă în circulație în 2004 cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înființarea Vaticanului ca stat. În total au fost fabricate 85 de mii de unități. Potrivit specialiștilor, în prezent, valoarea unei monede de acest tip valorează până la 100 de euro.

Doi euro finlandezi

Acești bani au fost emiși în 2004 cu ocazia extinderii UE. O astfel de unitate valorează acum 60 de euro, prețul relativ mic fiind cauzat de tirajul extins, de un milion de exemplare.

Doi euro consacrați lui Grace Kelly

Această monedă a fost introdusă în circuit în 2007 și valorează între 600 și 1000 de euro, având un tiraj de doar 20 de mii.

Doi euro San Marino

O monedă comemorativă, pusă în circulație în 2005, având un tiraj de 130 de mii și o valoare de 120 de euro fiecare.

Un cent italian

Această monedă emisă în Italia acum 15 ani, valorează în prezent 6000 de euro. De ce atît de mult? Pentru că acesti bani, fabricați în 2002 au o dimensiune egală cu cea a unei monede de doi cenți.

error: Content is protected !!