Dă-le uitării: 8 coafuri provinciale la care să renunți imediat!

Coafura aleasă bine completează imaginea și te ajută să arăți întotdeauna elegant și la modă. Din păcate, unele modele se consideră deja depășite și ar trebui să fie date uitării.

Cosițe împletite

Împletitura este o coafură aproape universală. Este un element care se folosește pentru ocaziile speciale, atât zi de zi, cât și pentru o imagine de birou. Dar trebuie să ținem minte că împletiturile obișnuite adaugă infantilism și provincialism imaginii.

Este mai bine să înlocuiești această coafură cu ceva original, dacă optezi pentru împletitură, atunci ar trebui să fie una neobișnuită.

O coadă prinsă cu elastic 

Elasticurile de culori aprinse arată ieftin, de aceea este de prost gust să le porți în public. Acasă, acestea pot fi folosite pentru a-ți aduna părul, însă atunci când ieși undeva este mai bine să le înlocuiești cu un accesoriu în același ton cu părul.

Cocul neted în creștetul capului

Acum câțiva ani, buretele pentru coc era un accesoriu foarte popular, însă acum și-a pierdut actualitatea. Părul strâns într-un coc înalt arată prea neted. Pentru a arăta la modă, este mai bine să înlocuiești această coafură cu niște bucle lejere strânse la ceafă.

Părul prins cu agrafa-crab

Este un accesoriu foarte util care ajută să-ți aduni rapid părul, însă această coafură se potrivește doar pentru casă. Pentru a merge la serviciu sau în vizită, este mai bine să îți fixezi buclele cu un accesoriu mai puțin vizibil.

Bucle și bretonul drept

Fetele cu breton nu ar trebui să își aranjeze părul în bucle mărunte. Acest stil încă se mai întâlnește, dar arată ridicol. Înlocuiește această coafură cu niște șuvițe ușor ondulate sau optează pentru părul drept.

Efectul de păr umed

Această metodă de aranjare a fost foarte populară acum câțiva ani. Dar chiar și în acea perioadă, cantitatea excesivă de gel făcea coafură să arate neîngrijită, iar părul părea gras, și nu umed.

Coafura cu agrafe vizibile

Agrafele sunt de neînlocuit în procesul de aranjare a părului, însă acestea nu ar trebui să fie vizibile. Acestea ar trebui să fie ascunse iscusit sub firele de păr sau în cel mai rău caz, selectate într-un ton cu nuanța părului.

Coafura „betonată” cu fixativ

Stiliștii spun că o coafură bună ar trebui să arate astfel, de parcă pentru crearea ei nu ai avut nevoie de mai mult de un minut. Însă, dacă părul este acoperit din abundență cu fixativ și buclele nu se mișcă deloc nici măcar dacă afară este vânt puternic, atunci să știi că ai dat-o în bară. Dacă este nevoie să fixezi buclele, folosește produsele moderne ușoare care au un efect mai lejer.