Curăță bijuteriile acasă: 5 Soluții accesibile pentru a reda strălucire obiectelor din argint!

Multe femei preferă bijuteriile din argint, dar odată cu trecerea timpului, acestea oxidează în urma contactului cu oxigenul din aer, cu umezeala sau cu Ph-ul pielii.

Din fericire există mai multe soluții pentru curățarea argintului. Aceste metode te vor ajuta să scapi de petele negre de pe bijuteriile din argint și le vor restabili strălucirea de altă dată!

Cum să cureți argintul cu bicarbonat de sodiu. Vei avea nevoie de:

-Bicarbonat de sodiu;

-Apă;

-Un bol;

-O perie de dinți sau un burete;

-O bucată de material moale;

Amestecă toate ingredientele în bol. Ar trebui să obții o pastă cremoasă. Freacă argintul cu ajutorul periei sau buretelui și soluției obținute. Apoi clătește bijuteriile cu apă și ștergele cu cârpa uscată.

Cum să cureți argintul cu pastă de dinți. Vei avea nevoie de:

-Pastă de dinți;

-Perie de dinți sau burete;

-O cârpă din material moale;

Udă bijuteria cu apă înainte cu o jumătate de oră și apoi freacă ușor cu o periuță și pastă de dinți. Astfel, vei înlătura impuritățile de pe argint și vei obține o suprafață netedă și strălucitoare.

Cum să cureți argintul cu sare. Vei avea nevoie de:

-Cratiță din aluminiu (obligatoriu);

-Apă;

-1-2 linguri de sare;

-Cârpă moale;

Toarnă apă în cratița de aluminiu, aproximativ o treime din vas sau mai mult. Se fierbe apa și se dizolvă sarea în ea. Scufundă bijuteriile în soluția obținută pentru câteva secunde. Dacă este necesar, mărește puțin intervalul de timp, dar nu fierbe argintul mai mult de 2 minute! Clătește obiectele curățate și șterge-le cu cârpa.

Cum să cureți argintul cu folie de aluminiu și bicarbonat de sodiu. Vei avea nevoie de:

-O cratiță sau un vas adânc;

-2-3 litri de apă;

-folie de aluminiu;

-1 pahar cu bicarbonat de sodiu;

Există două metode. Prima: umple vasul cu apă. Pune-l la foc mare și adaugă folie de aluminiu mototolită. Când apa fierbe, toarnă bicarbonatul de sodiu treptat. Pune argintul în vas, astfel încât acesta să atingă folia. Curățarea va dura de la câteva secunde până la 2-3 minute. Șterge bijuteriile cu o cârpă curată.

A doua metodă: acoperă vasul termorezistent cu folie de aluminiu. Toarnă apă clocotită și dizolvă bicarbonatul de sodiu. Pune argintul și lasă-l până când impuritățile vor dispărea. Dacă este necesar, întoarce bijuteriile astfe încât acestea să atingă folia din diferite părți.

Cum să cureți argintul cu amoniac și peroxid de hidrogen. Vei avea nevoie de: 

-Un vas;

-Un pahar cu apă;

-2 linguri de amoniac;

-2 linguri de peroxid de hidrogen;

-O cârpă moale;

Dizolvă amoniacul și peroxidul de hidrogen în apă. Înmoaie argintul în soluția obținută și lasă-l pentru 15 minute. Apoi clătește articolele și șterge-le cu cârpa uscată.