Cunoaște cea mai numeroasă familie din lume: acest bărbat are 39 de soții, 94 de copii și 33 de nepoți

Mizoram Ziona este capul celei mai numeroase familii din lume. El are 39 de soții, 94 de copii, 14 nurori și 33 de nepoți. Ceea ce înseamnă că această familie este constituită din 180 de membri.

Mizoram trăiește în sătucul Baktawng din India, sub același acoperiș cu toată familia sa. El este conducătorul unei comunități religioase, iar tatăl său a fost fondatorul religiei creștine ce se numește Chana Pawl.

Poligamia este o practică acceptată de către adepții acestui cult, care sunt la număr numai 2000 de oameni.

Mizoram zice că nicio căsătorie de-a sa nu a fost planificată. În unul dintre ani, el s-a însurat cu mai mult de 10 femei, deși nu le-a căutat în mod special. Bărbatul consideră că soțiile sale au venit singure la el, mai ales datorită că este un om înstărit, iar acestea provin din familii sărace.

Rinkmini, una dintre soțiile sale, este un pic de altă părere. Aceasta spune că Mizoram singur a început să-i facă curte, însă când acesta a cerut-o în căsătorie, ea a acceptat cu mare drag, considerănd-ul cel mai frumos bărbat din sat.

În prezent, familia numeroasă are o reputație foarte bună în India, iar autoritățile nu condamnă bărbatul pentru poligamia sa „exagerată”.

Mizoram se consideră un om deosebit, dat pe pământ de Dumnezeu pentru a avea o familie mare de care să aibă grijă. Valorile sale familiale sunt: sinceritatea, munca asiduă, ajutorul, simplitatea și egalitatea.

Totuși, capul familiei recunoaște că el mai degrabă este un manager al unei companii mari, decât un simplu familist. Mâna lui dreaptă este prima lui soție. Ei doi se trezesc de cu zori și împart toate sarcinile pentru restul membrilor. De obicei, ora de trezire pentru toți e 5:50, iar prima lor activitate comună este rugăciunea.

Și așa cum 180 de oameni, au nevoie și să mănânce. Cantitatea de mâncare este la fel de impunătoare. De exemplu, pentru un singur fel de mâncare ei au nevoie de 45 kg de orez sau de 20 kg de boboase, plus la asta încă 35 kg de carne.

Și casa lor, respectiv, la fel e foarte mare – 4 etaje și mai mult de o sută de camere. În general, soțiile stau câte 2-3 în cameră însă timp de o săptămână, pe rând, fiecare dintre ele doarme în camera soțului, care are un dormitor mare și încăpător.

Din spusele soțiilor, această regulă este covenabilă pentru ele și nu sunt geloase una pe alta.

Sursa

error: Content is protected !!