Cunoaște aceste 3 adevăruri nobile care te vor scăpa oricând de orice suferință!

Iată trei adevăruri nobile, pe care le poți folosi zilnic și care îți vor schimba viața … Viața  deseori provoacă dureri și suferință.

Mulți oameni numesc budismul o doctrină pesimistă și negativă. Și asta din cauza bine-cunoscutei dogme a acestei religii – „Viața este suferință.“ Dar problema este că majoritatea europenilor nu înțeleg corect această zicală. În realitate sensul e altul: „Viața nu este foarte plăcută. Deci, dă-o-ncolo de viață!”

Filozofii spun că de cele mai multe ori, suferim pentru că ne ferim să îndurăm suferințele.

Viața noastră e însoțită inevitabil de pierderi, tristete, oboseală, plictiseală, anxietate.

Viața trebuie acceptată așa cum este ea – cu bune și rele. Încetează să trăiești cu fanteziile! Uită că viața poate fi doar ușoară și plăcută! Această percepție eronată ne-a fost inoculată de industria modei, divertismentului, dar și de cea farmaceutică.

Cu cât mai devreme vom accepta imperfecțiunea vieții, cu atât mai puține frustrări vom avea. Cu atât mai ușor vom depăși stresul și obstacole de zi cu zi.

Viața este o mișcare continua.

Instabilitatea vieții pe care o cunoaștem ne dă de înțeles că viața este în continuă mișcare. Niciodată nu vom avea acces la evenimentele din trecut și nu vom putea relua ziua de ieri. De fapt, nu avem nici viitor. El este o iluzie.

În fiecare dimineață când ne trezim, suntem puțin altfel decât am fost ieri. Celulele noastre se deosebesc fizic de cele de ieri. Avem alte gânduri, altă temperatură a corpului, respirăm alt aer. Totul se schimbă în jurul nostru. Permanent.

Când nu ne simțim confortabil, simțul instabilității, cât n-ar părea de straniu, ne poate calma. Dacă suntem conștienți de faptul că lumea e schimbătoare, cu toate necazurile ei, ne dăm seama că tot ce e rău, e și trecător.

Dar atunci când ne bucurăm, ne dorim ca această stare să continue veșnic. De aceea ne temem de ideea că bucuria se va sfârși.

Dar concepția pe care trebuie să ne bazăm e de fapt alta: dacă bucuria oricum va trece, trebuie să ne focalizăm la maxim atenția asupra ei și s-o trăim la maxim.

Dacă suntem cu adevărat conștienți că totul se schimbă, atunci ne vom simți mult mai liberi. O vorbă spune că nu poți intra de două ori în aceeași apă. Ceea ce avem cu adevărat e prezentul.

Așa că e bine să trăiești orice clipă din viață.

Fii de acord că orice lucru cu care te-ai deprins în viață, așa sau altfel, se va sfârși. Tot ce-ți pare a fi rău astăzi va trece, iar binele pe care l-ai simțit îți va rămâne în memorie, dacă vei învăța  să te bucuri de el.

Doar câteva zile te vei bucura de niște lucruri procurate, pe care ți le-ai dorit foarte mult, în schimb bucuria relației cu copiii tăi va dura mereu.

Unii spun că vor să-și desopere ”eul” său, dar nu-și dau seama că acest ”eu” nu e ceva care există permanent. Acest ”eu” există doar la timpul prezent și se schimbă în permanență. Astfel, trebuie să căutăm modul în care ne formăm și ne schimbăm noi înșine.

Dacă nu știm să iertăm astăzi, nu vom ști să iertăm nici mâine. Dacă nu încerci să-ți depășești depresia astăzi, nu vei reuși asta nici mâine.

Trăiește clipa fără să cauți ”eul” pe care-l percepi ca pe ceva stabil și de neclintit. Mâine oricum totul va fi altfel. În fiecare clipă devii altul.

error: Content is protected !!