Cum se mențin femeile japoneze suple la orice vârstă și ce trebuie să faci ca să devii ca ele.

Desigur, nu vei deveni niciodată femeie japoneză, dar poți să iei de la japoneze anumite calități, care te vor ajuta să te menții tânără.

Primul și principalul motiv constă în alimentarea sănătoasă

Femeile japoneze nu consumă alimente ce conțin multe calorii. La prepararea mâncărurilor japonezii folosesc pește, alge marine, soia, orez, fructe și ceai verde. În afară de asta, femeile din Japonia mănâncă permanent fructe de mare, broccoli, varză, inclusiv de Bruxelles.

Aproape toate felurile de mâncare din Japonia sunt ușor de digerat, pentru că se prepară la grătar, la aburi sau se prăjește într-o tigaie specială cu fund convex. Bucătarii folosesc uleiuri vegetale sănătoase și legume de sezon. Japonezii consumă doar produse proaspete.

Cultura japoneză presupune consumul alimentelor în porții mici

Luatul mesei e un „ritual sacru“ la japonezi. Mâncarea se mestecă încet, vesela este foarte mică și diferită pentru fiecare fel de mâncare, iar farfuria nu se umple niciodată.

La japonezi orezul e ca pâinea – se servește la toate mesele

La fiecare masă se servește orez fiert după o tehnologie specială, ceea ce le permite japonezilor să-și mențină greutatea constantă a corpului.

La japonezi, micul dejun e un ritual de la care nu poți lipsi

Micul dejun include omletă, pește, orez fiert, supă-miso, tofu cu ceapă verde, alge marine cu ceapă verde, ceai verde și alte feluri de mâncare în mici cantități.

Dulciuri nu se servesc la masă

Se întâmplă foarte rar, cu anumite ocazii. Dar și în aceste cazuri se mănâncă foarte puțin.

Exerciții fizice

Mulți japonezi renunță la deplasările cu transportul public în favoarea celor cu bicicleta. Astfel japonezii și-au programat exerciții fizice zilnice în timp util.

error: Content is protected !!