Cum să trăiești bine: 8 reguli de aur de la un psihoterapeut

Cine nu și-ar dori să primească încă de la naștere un ghid în care să se precizeze cum să trăiască o viață lungă și fericită? Cred că fiecare, numai că din păcate trebuie să ne dăm singuri seama cum să procedăm, bazându-ne pe propria experiența sau a celor din jur. Însă așa cum a doua variantă e mai bună, îți propunem să vezi ce recomandă un psihoterapeut.

1. Nu pune pe umerii altora responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în viața ta

Tu ești responsabil atât pentru reușitele tale, cât și pentru eșecuri. Nu încerca să oferi povara insucceselor altora, iar tu să primești laurii doar pentru realizări. Fii sincer și just cu tine însuți.

2. Acceptă ideea că ce e trecut, în trecut rămâne

În puterile noastre e doar viitorul, el depinde de acțiunile noastre din prezent. Așa că nu fi ignorant și nu aștepta vremurile mai bune, tu ești cel ce le crează.

3. Scapă de iluzia că poți să-i schimbi pe alții

În inconștient, fiecare dintre noi crede că poate face acest lucru, după care suferă din cauza că nu i-a reușit. Oamenii se schimbă doar datorită împrejurărilor, restul e doar o eroare de percepție. Permite-le să fie altfel și atunci cu adevărat vei primi acea plăcere.

4. Oamenii din jur au nevoie de noi puternici

Slabi, obosiți, suferinzi, nefericiți – nu trebuim nimănui. Acesta este un fapt universal, chiar dacă îți pare că sunt și excepții. Ridică-te, scutură-te și dă-ți seama că nu ai de ce să fii așa.

5. Toate acțiunile noastre au consecințe

În esență, noi alegem nu ceea ce vrem să facem, dar ceea ce va fi în rezultatul acțiunii noastre. De aceea, înainte de a face o prostie, gândește-te ce va urma și vei vedea cum faci prostii mai puține.

6. Nu trăi așa de parcă vei trăi o veșnicie

Cu toții vom muri. Poți să suferi din cauza asta sau poți uita, revizuindu-ți concepția despre viață. Însă nu trebuie să cazi nici în cealaltă extremă – să trăiești de parcă mâine vei muri. Găsește singur mijlocul tău de aur și vei ajunge la o rețetă potrivită a vieții fericite.

7. Fă ce-ți spune inima

Dacă ai început să te gândești care este sensul vieții, cel mai probabil ai întrat în depresie. Nu este atât de important „sensul vieții”, cât e important să trăiești viața cu sens. Fă ceea ce-ți spune inima.

8. Nu-ți irosi timpul și energia cu cei, care sunt indiferenți față de tine

În lumea asta există o mulțime de oameni cu care ai putea să creezi o viață fericită. Nu trebuie să fii închis și suspicios. Deschide-ți sufletul și oamenii buni se vor trage spre tine.

Sursa

error: Content is protected !!