Cum să-ți transformi grădina într-o operă de artă: 15 idei deosebite de amenajare!

E greu să găsești un proprietar al unei căsuțe cu grădină, care o folosește exclusiv pentru odihnă și recreere. Toată lumea vrea să-și încerce abilitățile de grădinar și cultivator și plantează cu generozitate pomi fructiferi, legume și chiar culturi exotice.

Astăzi, îți arătăm câteva opțiuni interesante pentru amenajarea paturilor de legume! Folosește aceste idei, iar grădina ta nu doar îți va aduce legume și fructe proaspete, dar și va continua să îți bucure ochiul.

1.Paleți – Aceste construcții pot fi destul de utile în grădină. Dintr-un astfel de material, poți amenaja rapid paturi de flori atât verticale, cât și orizontale.

2.Gărduț din lemn – Buștenii tăiați în jumătate pot fi folosiți și în grădină, oferind paturilor o formă neobișnuită. Acoperă buștenii cu un strat protector corespunzător, pentru a-i proteja de deteriorare.

3.Lăzi din plastic – Este mai bine să folosești lăzi mai deschise la culoare, deoarece în acest caz paturile vor arăta mai frumos. Avantajul este că un astfel de pat poate fi ușor dezasamblat sau chiar mutat într-un alt loc.

4.Construcții din lemn – Dacă ai nevoie să plantezi mai multe pe un teren mic, atunci poți recurge la un design similar. Acest lucru îți va permite decorarea grădinii și utilizarea rațională a spațiului.

5.Gabioane – Cu ajutorul unor astfel de grile metalice umplute cu pietre, poți amenaja o mulțime de structuri interesante pentru căsuța ta de vară.

6.Ghivece – Este suficient să ai la îndemână o duzină de ghivece și să amplasezi toată această bogăție pe un lot special pregătit. Chiar și o astfel de compoziție simplă va arăta armonios.

7.Saci din material textil – Așa se face în Africa, dar la noi astfel de lucruri sunt noi, astfel încât va fi ușor să-ți uimești vecinii. Trebuie doar să alegi saci din material textil gros.

8.Blocuri de construcție – Acest material de construcție poate fi de asemenea folosit pentru a crea paturi neobișnuite.

9.Paie – Să umpli solul cu paie este o modalitate ușoară de a decora grădina. O astfel de acoperire va rămâne ușoară, va oferi acces constant la oxigen și va servi chiar ca îngrășământ suplimentar.

10.Un butoi vechi – Nu te grăbi să arunci asemenea lucruri. Taie butoiul pe jumătate și decorează-ți grădina. Nu uita să acoperi lemnul cu un strat protector de lac.

11.O cadă veche – Și din asta poți face un pat de grădină original. Pentru asta ai nevoie să pictezi cada frumos și să sapi puțin în pământ pentru a o amplasa.

12.Un mini gard – Cine a spus că paturile trebuie să fie plictisitoare? Poți contrui asemenea „nisipiere” în care să cultivi diferite bunătăți.

13.Ghivece pentru flori – Nu este dificil să asamblezi o astfel de piramidă. Principalul lucru este să fixezi vasele împreună, astfel încât patul să fie stabil.

14.Scânduri din lemn – Acest material clasic este mereu la modă.

15.Dale de pavaj – Avantajul acestui material este durabilitatea și rezistența lui.