Cum să te iubești pe tine însuți

Sună ca un clișeu pe care îl auzim permanent, peste tot, însă relația cu propria persoană este mai importantă decât oricare altă relație. Așteptăm atât de mult, ca femei, să ne admire un bărbat, pentru a ne simți bine în pielea noastră și ne dorim atât de mult ca bărbați, să ne respecte o femeie, pentru a avea încredere în propria persoană, încât poate a venit momentul să ne întrebăm: cât de mult mă iubesc eu pe mine însumi/însămi?

Din perspectiva spirituală, a ne întoarce atenția spre interior, spre sinele nostru, ne oferă capacitatea de a experimenta conexiunea cu viața, cu Dumnezeu și cu tot ceea ce există. Din perspectiva pur omenească, fiecare relație pe care ai avut-o cu cineva oglindește diferitele aspecte ale relației pe care o ai cu tine însuți.

Iubirea de sine este un izvor al bunăstării, abundenței și armoniei. Dacă nu ai învățat încă să te iubești pe tine însuți, este foarte puțin probabil să fi iubit vreodată pe altcineva.

1. Acceptă-te exact așa cum ești. Critica nu schimbă niciodată lucrurile. Refuză sa te mai critici pe tine însuți. Toată lumea se schimbă. În momentul în care te critici pe tine însuți, schimbările vor fi negative. Când te accepți pe tine însuți, schimbările vor fi pozitive.

2. Fii mândru de tine, de ceea ce ești, de ceea ce ai realizat până acum, de gândurile tale frumoase, de planurile tale de viitor și de impactul pozitiv pe care l-ai avut și îl vei avea asupra celor din jur. Mândria, în sensul său pozitiv, duce la fericire.

Un om mandru este un om care are încredere în sine, în forțele proprii, este vertical și demn, este calm și intelept. Un om mândru ține capul sus și spatele drept, îi privește pe ceilalți în ochi, este relaxat și asertiv și toate acestea îl fac un om fericit cu sine însuși și care are relații armonioase cu cei din jur.

3. Rămâi mereu optimist și cu zâmbetul pe față chiar dacă lumea e împotriva ta.

4. Nu te grăbi. Oprește-te din ritmul tău clasic și monoton pentru a sesiza cât de departe ai ajuns astăzi și câtă luciditate emană învelișul tău material în pofida eșecurilor pe care le-ai depășit cu atâta perseverență și răbdare.

5. Rămâi să fii tu însuți. Cât de complicată ar fi situația, încearcă să-ți păstrezi cumpătul și să nu te abați de la scopurile neglijându-ți propriile principii.

6. Ai grijă ce spui. Nu te da perfect sau infailibil. Fii tu însuți chiar și în vorbe. Fii mai simplu. Fii mai modest. Fii autentic.

Lizzie Velasquez: Cum te definești? (puteți activa subtitrarea în setări):

[mashvideo]