Cum să te calmezi rapid: 8 exerciții simple și eficiente

103542185

Cum să ne stăpânim emoțiile negative sau să depășim crizele de excitare și iritare?  Therese Borchart, scriitoarea și autoarea blogului Project Beyond Blue a împărtășit pentru cititorii săi exercițiile sale preferate.

„Întotdeauna am fost o fire sensibilă. Mă excit foarte ușor și îmi revin foarte greu. De multă vreme căutam niște exerciții care să mă ajute să trec  mai ușor peste aceste momente și care să fie simple, eficiente și rapide. Pot fi făcute oriunde: acasă, la serviciu sau în timpul plimbării cu copiii. O parte din exerciții au fost preluate din cartea scriitoarei Lauren Bruckner «The kids guide to staying awesome and in control» și altă parte din cartea Elaine Aron «Highly Sensitive Person»”.

1.Masează-ți mâinile

Aceasta este o practică caracteristică pentru persoanele aflate frecvent în situații stresante, și nu în zadar. Aceste mișcări distrag atenția de la problemă și iar locul stresului este luat de senzațiile fizice.

2.Închide ochii

80% din stimulii externi sunt detectați cu ajutorul văzului. Astfel, închizându-i, îi oferim creierului o pauză de relaxare.

3.Respiră adânc

O inspirație și o expirație lungă pot face minuni. Este recomandat ca expirația să fie zgomotoasă și să dureze cât numeri până la 5, astfel îți va da o senzație de ușurare.

4.Îmbrățișează-te

Dacă nu ai pe cineva drag aproape, îmbrățișează-te singur în momentele dificile. Acest exercițiu de 10 secunde ajută la reducerea riscului bolilor de inimă, scoate stresul, oboseala și întărește sistemul imunitar.

5.Încearcă să miști un perete

La propriu, încearcă să împingi un perete cu mâinile și cu întregul tău corp timp de 5-10 secunde. Acest exercițiu are un efect de normalizare a sistemului nervos excitat.

6.Stai în poziția „Superman”

Culcă-te pe abdomen, întinde mâinile înainte și stai așa timp de 10 secunde. Este un exercițiu minunat dacă simți agitație, anxietate sau excitare.

7.Scutură-te

Se spune că stresul ne scutură emoțional, de aceea noi putem să-l reducem, scuturându-ne fizic. Agită-ți corpul în întregime vreo 5-10 secunde și vei simți o ușurare.

8. Imaginează-ți că faci un balon de săpun

Încearcă să reproduci întreg procesul prin care se umflă un balon de săpun. Cea mai mare grijă trebuie s-o ai la aceea ca balonul să nu se spargă prea repede. Acest exercițiu ajută la restabilirea respirației normale și a stării emoționale.

Sursa