Cum să nu te dai bătut: 10 pași simpli, propuși de James Altucher, care te vor ajuta să nu renunți la visul tău

Renumitul scriitor și antreprenor american îți spune ce să faci atunci când vrei să renunți la tot și să bagi capul în nisip.

1. Recunoașterea

Dacă ești neliniștit și nu ai chef de nimic, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să recunoști că ceva nu e în regulă. Ceva te mistuie din interior și asta te va distruge dacă nu vei recunoaște. Majoritatea oamenilor sunt la această etapă în jurul vârstei de 30 de ani. Ei caută medicamente, însă nu ele sunt cele care vor ajuta.

2. Dezamăgirea

După ce ai observat că ceva nu te satisface, cel mai probabil că îți va părea că ești într-o capcană și că nimic nu se va schimba.

Încearcă să revezi tot ce-ți place sau ți-a plăcut să faci în copilărie. Vezi dacă poți să faci asta din nou, doar că la un alt nivel. Înceară să cauți sugestii în fiecare zi până vei găsi ceea ce îți aduce cu adevărat plăcere.

3. Învățarea

Dacă nu vei renaște, vei muri. Citește, studiază, învață ceva nou. Comunică cu oameni noi, crează-ți impresii noi.

4. Eșecul

Primele mele 3 afaceri au suferit eșec, iar dacă să fiu sincer 17 din cele 20 de afaceri ale mele nu mi-au reușit. Primele mele 5 cărți așa și nu au fost publicate.

Eșecurile sunt inevitabile, de aceea trebuie să fii perseverent și să treci peste orice obstacole.

5. Merită oare să continui?

Nu renunța. Nu căuta justificări.  Nu lăsa mâinile în jos. Poate desenai în copilărie.. Încearcă din nou. Străduiește-te să fii mai bun, numai nu lăsa în urmă ceea ce-ți place.

6. Întoarcerea

Deseori mă emoționez din cauza relațiilor mele amoroase, ale textelor mele sau a chestiunilor de afaceri. Nemulțumirea de sine este o provocare. În fiecare zi eu fac presiuni asupra mea mai mult decât e necesar. Uneori e foarte dureros. Dar, astfel,  știu când mă aflu în impas. Eu știu când să caut ceea ce iubesc și întotdeauna mă reîntorc la acest sentiment.

7. Mentorii

În toate domeniile vieții mele am avut niște mentori minunați. Dacă nu reușești să-l găsești în realitate, îl poți găsi în cărți: 50 de cărți = 1 mentor.

8. Găsește-ți stilul

Foarte multă lume se pierde pe drumul dintre imitare și unicitate. Nu cădea și tu în această capcană. Cu toții au început prin imitare, făcând ce fac alții, iar cu timpul și-au găsit propriul stil.

9. Și iarăși eșec

Eșecurile permanente sunt secretul succesului. Nereușitele te învață cum să le eviți pe viitor, numai trecând prin ele poți câștiga. Chiar și gândurile pot fi greșite. Este important să le împarți în utile și inutile. Această practică îți va da puteri să încerci din nou.

10. Oamenii pe care-i iubești

Atunci când sunt în impas eu mă refugiez lângă cei dragi. Prietenii nu întotdeauna știu ce-i mai bine pentru tine, dar ei întotdeauna te vor susține și te vor ajuta să te ridici.

Sursa

error: Content is protected !!