Cum să începi o afacere dacă ești INTROVERT

Jayson DeMers, fondatorul agenției de marketing Audience Bloom enumeră 6 sfaturi pentru persoanele introverte despre cum să înceapă o afacere.

1. Alege cu atenție ideea de afacere

Primul pas – alege cu atenție domeniu în care vrei să începi o afacere. Înainte de a scrie un plan de afaceri, gândește-te bine la ideea ta, imaginează-ți cum s-ar raporta la personalitatea ta, la nevoile tale mentale și emoționale.

Când creezi o afacere, axează-te pe punctele tale forte. La sigur sunt lucruri care le poți face mai bine ca un extrovert.

Încearcă să implici cât mai puține persoane în afacerea ta.

Începe cu încetul. Angajează numai acei oameni de care ai nevoie urgent. Astfel te vei obișnui mai ușor cu nou tău statut și îți vei micșora din numărul de sarcini.

2. Găsește un partener, care te va completa

Dacă ești introvert, mai bine găsește-ți un partener sau un angajat care îți va completa personalitatea și calitățile tale. Spre exemplu, dacă trebuie să stabilești relații de parteneriat cu cineva, sau să semnezi contracte, dar nu ești obișnuit să discuți cu oameni străini, atunci ar fi mai bine să ai un extrovert activ în echipa ta.

3. Crează mediul pe care ți-l dorești

Este compania ta. Este brand-ul tău. Poți să le faci așa cum îți plac. Evident, trebuie să fii realist și să faci ceea ce e mai bine pentru afacerea ta, dar nu ezita să stabilești politica și valorile ce au caracter introvert.

4. Folosește tehnologiile online

Dacă nu îți place să comunicați în lumea reală, o puteți face online. Poți folosi poșta electronică sau alte rețele de comunicare pentru a face anumite negocieri și doar atunci când sunt situații mai serioase să stabiliți o întâlnire reală.

5. Antrenează-ți abilitățile de comunicare

Jayson DeMers nu-ți recomandă să activezi singur în afacerea ta. Mai devreme sau mai târziu oricum va trebuie să interacționezi cu alte persoane, să stabilești o relație de parteneriat, sa-ți găsești clienți sau angajați. Dacă nu poți stabili un contact și eviți să o faci, atunci ai nevoie de practică. Comunicarea și acțiunea sunt abilități ce pot fi dezvoltate prin practică.

6. Obișnuiește-te cu disconfortul

Trebuie să ții minte câteva lucruri. În primul rând, a fi introvert nu e un blestem, este o putere de care trebuie să te folosești. În al 2-lea rând, cum nu ar fi, trebuie să te ciocnești cu situații în care vei simți disconfort. Dacă vrei să fii un antreprenor de succes, trebuie să te obișnuiești cu aceste lucruri.

Numai prin disconfort putem crește, învăța lucruri noi și să atingem un succes, la care visează toți oamenii.

Sursa: entrepreneur.com

error: Content is protected !!