10 sfaturi utile ca să-ți prepari Cafeaua perfectă în fiecare dimineață

După cum se știe, se întâmplă extrem de rar ca dimineața să fie într-adevăr bună. Însă, o cafea gătită corect te poate ajuta să te trezești și să începi o nouă zi.

Cum să gătești cafeaua perfectă? Iată 10 sfaturi utile pentru a găti cea mai gustoasă cafea la tine acasă.

Apă curată

Pentru a găti o cafea gustoasă vei avea nevoie de apă curată. Uită din start de apa de la robinet, dacă dorești să prepari o băutură ideală, aromată și ademenitoare.

Nu te grăbi

Dacă fierbi cafeaua în ibric, lasă focul de la aragaz să ardă cât de încet posibil. Cu siguranță, arzi de nerăbdare să faci prima înghițitură, însă după cum se știe, graba strică treaba. Reține: cafeaua se fierbe mult.

Ibricul cu gura îngustă

În caz că dorești să prepari o cafea gustoasă, folosește ibricul cu gura îngustă. Atunci vei obține cea mai aromată băutură.

Adaugă sare. Da, anume sare!

Ai nevoie doar de 2-3 firicele de sare, nu mai mult. Sarea trebuie să fie simțită în gustul cafelei. Secretul este că sarea, într-un mod neînțeles, contribuie la îmbunătățirea aromei și a gustului de cafea.

Ghimberul

Presoară puțin ghimber și vei observa diferența, cu siguranță. Atât sarea, cât și ghimberul vor fi adăugate înainte de a turna apă peste cafea în ibric.

Zahăr

Folosește zahăr brun, adaugă puțin, după gust.

Râșnirea

Experimentează puțin cu râșnirea. Personal prefer cel mai fin grad de râșnire, alții din contra – mășcat. Diferența dintre gusturi este foarte mare.

Nu lăsa cafeaua să clocotească!

Este cea mai importantă regulă: îndată ce stratul, care s-a format deasupra va începe să se ridice, ia ibricul de pe foc. Așteaptă puțin, apoi repetă procesul de 3 ori. Dacă acest strat se va distruge, atunci și aroma, care s-a adunat sub ea va dispărea și vei fi nevoit să începi totul de la început.

Cafeaua în boabe

Ai decis să gătești o cafea gustoasă? Folosește doar cafeaua de calitate înaltă în boabe, uită de cea solubilă.

Las-o să stea puțin

Nu o turna în ceașcă, îndată ce ai luat-o de pe foc. Lasă cafeaua să stea vreo 30 de secunde. Astfel, va avea o consistență mai omogenă.

Cafeaua e gata, savureaz-o cu plăcere!

sursa