Cum să faceți download la… băuturi? Vezi ce tehnologie incredibilă a fost inventată în Singapore!

Savanții din Singapore în cooperare cu cei de la universitatea tehnologică din statul Georgia (SUA) au relizat o invenție ciudată – posibilitatea de a consuma o băutură… virtuală.

Vă explic despre ce e vorba. De exemplu, aveți un prieten în Canada, care vrea să vă servească cu o limonadă neobișnuită, care se produce la el în oraș.

Pentru asta el va avea nevoie de un dispozitiv special, care se întroduce în paharul lui cu limonadă. Acesta analizează culoarea apei potabile și pH-ul acesteia, apoi transmite datele în calculator, de unde ele ajung prin internet și la Dumneavoastră în România.

Ce se întâmplă mai departe? Dacă dispuneți de un pahar special cu apă simplă, datele până la urmă ajung la el. Paharul, cu o dungă specială din argint pe el, prelucrează datele și conferă apei anume acele caracteristici, care au fost exportate din băutura canadiană – aciditatea (pH) și culoarea (de asta deja răspund elemente speciale din fundul paharului – luminând în culori respective: verde, roz, roșu, galben sau oricare alta.

În realitate consumați apă obișnuită, dar impulsurile electrice ușoare, pe care le primiți când atingeți cu buzele dunga de argint, irită receptorii care răspund pentru gust și imită, astfel, gustul limonadei.

În realitate limonada adevărată sigur că este mai gustoasă, dar și cea virtuală nu e rea, mai ales luând în considerație faptul că e mai ieftină!

Sursa