10 reguli pentru ca copii tai sa ajunga oameni de succes

Cu toții ne dorim o viață fericită, de succes. Însă, în viața părinților survine un moment în care prioritățile proprii trec pe planul doi, iar cel mai important lucru devine pregătirea copiilor pentru fericirea și succesul din viața lor.

Cercetătorii au reușit să elucideze acele principii pe care le aplică familiile în raport cu copiii lor de succes.

1. Ei se mută cu traiul în cartiere mai bune

Mai bine o casă mai modestă într-un cartier mai bun, decât o casă frumoasă într-un cartier sărac. Totul din cauza că în cartierele bune sunt școli mai bune, mai multe posibilități și niște semeni mai privilegiați.

2. Ei modelează și încurajează relațiile bune

Un studiu demarat încă în anul 1983 asupra absolvenților Harvard a stabilit că tot ceea ce îi unește pe toți exponenții acestei universități deja de mai mult de 70 de ani nu este bogăția, faima sau munca asiduă. Acesta este faptul că familiile în care au crescut le-au modelat relații bune cu prietenii și familia, stimulându-le dorința de a opta și ei pentru asemenea relații.

3. Ei își laudă corect copiii

Părinții copiilor de succes își laudă copiii nu pentru capacitățile înnăscute, dar pentru procesele și strategiile pe care le aplică atunci când reușesc. De exemplu: atunci când el ia o notă bună, îl lauzi nu pentru notă, dar pentru faptul că a învățat ca să obțină acest rezultat. Așa și când câștigă la un concurs  sau într-un joc. Lauzi copilul pentru eforturile depuse atunci când s-a antrenat pentru competiție și nu pentru medalie.

4. Ei îi încurajează să muncească

Cea mai mare greșeală, în acest sens, o fac părinții atunci fac temele de acasă în locul copiilor. Temele pentru acasă le formează simțul responsabilității și îi obșnuiește să muncească singuri pentru a obține rezultate.

5. Ei le dau de înțeles copiilor, că îi vor susține întotdeauna

Nu este vorba neapărat de susținerea financiară și nici de obiceiul de a le rezolva problemele. Este vorba despre susținerea emoțională, ei își liniștesc și își încurajează copiii în momentele lor dificile.

6. Ei îi ajută să fie mai rezitenți la situațiile de stres

Dacă reușești să treci peste situațiile dificile și stresante fără a-ți pierde entuziasmul, ești sortit succesului. Pentru a aplica acest principiu și în viața copilului este necesar să-i fii un exemplu, să-i oferi posibilitatea de a-și rezolva singur problemele și să-l încurajezi să riște, consolidându-ți în același timp și autoritatea părintească, atunci când este cazul.

7. Ei le iau apărarea la școală

Dacă pe deoparte îl lași să se descurce singur cu situațiile dificile, de cealaltă parte trebuie să rămâi o figură autoritară în viața lui și un apărător sigur. Aici ne referim la apărarea intereselor copilului. Un studiu american a descoperit că în școli, cei mai talentați elevi sunt ignorați, accentul punându-se pe elevii de nivel mediu. În acest caz, părinții trebuie să solicite ca și odraslele mult mai capabile să fie stimulate să învețe și mai mult.

8. Ei le amintesc mereu despre așteptările lor mari

Un studiu britanic a stabilit că acei părinți care au așteptări mari de la copiii lor și le spun periodic despre asta, într-un final, li se adeveresc așteptările.

9. Ei speră că odraslele lor vor avea un mariaj fericit

Cercetătorii Universității din Washington au constatat că o căsătorie cu persoana potrivită îi face pe oameni să lucreze mai bine, să avanseze în carieră, să câștige mai mulți bani și să se simtă mult mai satisfăcuți de locul lor de muncă.

În acest caz, nu ne referim la alegerea de către părinți a unei candidaturi potrivite pentru copilul său, dar la formarea acelor valori familiale după propriul model și să-i învețe că alegerea partenerului este una foarte responsabilă.

10. Ei îi încurajează să se comporte ca niște antreprenori

Un mic studiu bazat pe intervievarea a 118 oameni de afaceri de succes a relevat că 93% dintre ei au fost învățați încă din copilărie să se comporte ca niște antreprenori: să găsească idei și căi prin care să câștige bani.

Sursa

error: Content is protected !!