Cum să devii un manager IDEAL. 10 TRUCURI importante care te vor ajuta foarte mult

A fi un bun manager nu este deloc ușor. Cuvintele tale devin mai grele decât înainte. Acțiunile tale sunt monitorizate mai atent. Ești responsabil nu numai pentru propriile rezultate, ci și pentru rezultatele angajaților.

1.Stabilește-ți scopul tău

În calitate de manager, gândește-te că sarcina ta este de a-i gestiona pe alții. Suna destul de simplu. Cu toate acestea, cuvântul “gestionează” este înșelător. Înseamnă “a alerga, a monitoriza”. Cei mai buni lideri se concentrează pe un singur lucru: încearcă să înțeleagă motivația interioară a oamenilor și să creeze un mediu care să permită angajaților să folosească această motivație. Nu spune nimănui ce să facă. Nu controla pe nimeni și nu exercita nicio influență. Nici măcar nu încerca să inspiri pe nimeni.

2.Asigură-ți claritate

Pentru a crea un mediu de lucru excelent pentru echipa ta, clarifică-ți obiectivele. Angajații știu ce să facă, de ce este important locul de muncă și ce înseamnă succesul? Știu cum funcționează munca lor în imaginea de ansamblu? Știu ce standarde de calitate ar trebui să îndeplinească pentru a fi eficienți? Cei mai buni lideri clarifică în mod constant aceste lucruri – la întâlniri, în scrisori electronice, în timpul conversațiilor personale. Ei întreabă, de asemenea, echipa: “Ce este neclar?” sau “Ce vă deranjează?” sau “Ce nu am explicat suficient?”. Fără o asemenea claritate, munca nu se poate face bine.

3.Stabilește-ți contextul

Asigură-te că angajații tăi dispun de o formare suficientă, de experiență, de instrumente și de o înțelegere a părților interesate pentru a lua decizii în cunoștință de cauză. Cu alte cuvinte, ei au nevoie de un context. Dacă nu le dai un context, îi arunci la mila soartei. Nimic nu-l deranjează pe angajat, deoarece se așteaptă ca el să facă o sarcină, pentru care nu are suficient context. Managerul ar trebui să întrebe: “Te deranjează ceva?” sau “Cum pot să te ajut?”. Acest lucru te va ajuta să înțelegi în ce context trebuie să se acorde echipa, astfel încât să se simtă sprijinită.

4.Siguranța psihologică

Succesul tău ca lider depinde de modul în care oamenii sunt dispuși să fie cinstiți cu tine. Fără încrederea angajaților, nu poți corecta greșelile dacă ceva nu merge bine. De exemplu, dacă un proiect începe cu probleme, cineva îți va spune despre acest lucru, astfel încât să poți face imediat ceva! Sau veți afla despre asta numai atunci când vei primi o scrisoare furioasă din partea clientului! Pentru ca angajații să îți poată spune în siguranță toate lucrurile, trebuie să le arăți un exemplu și să le demonstrezi vulnerabilitatea ta. De exemplu, recunoaște atunci când nu gestionezi bine ceva ca lider.

5.Pune întrebări semnificative

Credem că liderii trebuie să aibă răspunsuri la toate întrebările pentru a-și face bine treaba. În general, societatea noastră laudă oamenii care dau răspunsurile corecte. Câștigătorii emisiunilor TV, care cunosc răspunsul corect, primesc mii, dacă nu milioane, de dolari. În același timp, societatea noastră nu încurajează niciodată pe cei care pun întrebările corecte. Acest lucru este trist, pentru că întrebările semnificative sunt abilitățile cheie ale unui bun manager.

6.Răspunde în decurs de 24 de ore

Un studiu recent arată reacția contează. Angajații cei mai implicați au spus că managerii lor fac apel înapoi sau răspund la mesaje în decurs de 24 de ore. Pentru ca angajații tăi să fie cât mai implicați în munca pe care o fac, trebuie să le răspunzi rapid la solicitările lor. Nu-i lăsa să aștepte.

7.Relaxează-te

Odată ce devii manager, totul se schimbă. Sarcina ta este de a crea un mediu bun pentru ca ceilalți să lucreze bine și nu trebuie să te amesteci în munca altor persoane. Ar trebui să te relaxezi în legătură cu asta. Relaxează-te și lasă echipa să facă munca. Făcând prea mult pe cont propriu, încurajezi obiceiurile proaste ale echipei, îngreunezi creșterea și iriți membrii echipei, deoarece nu pot lucra pașnic.

8.Fii un exemplu bun

Dacă dorești ca echipa ta să facă ceva, arată un exemplu. Dacă dorești ca angajații să vină la timp, nu întârzia. Dacă vrei ca angajații să aibă soluții, explică-le și sprijinește-le propriile lor concluzii.Nimeni nu va face altceva decât dacă o faci tu mai întâi.

9.Fii consecvent

Este ușor să le ceri angajaților să limiteze cheltuielile la o anumită sumă în timpul conferințelor. Inconsistența – utilizarea unor reguli și standarde diferite pentru diferiți membri ai echipei – creează un precedent periculos. În ciuda inofensivei aparente, această inconsecvență se va strecura în alte zone și, mai devreme sau mai târziu, va fi luată de altcineva din echipa ta. Indiferent de cât timp o persoană lucrează pentru compania ta și ce fel de relație aveți cu ea, este important să tratați angajații în același mod. Trebuie să fii un lider corect.

10.Stabilește contacte

Oamenii sunt de obicei sceptici față de cei aflați la putere. Un studiu din 2016 a arătat că fiecare al treilea angajat nu are încredere în supraveghetorul său. Nu vrei să fii victimă acestei statistici. Pentru a construi încrederea, ai nevoie de înțelegere reciprocă. Echipa ta trebuie să te cunoască ca persoană – nu doar ca șef. Deci, împărtășește cu ei ceea ce te interesează, ce inițiative sociale susții, vorbește despre hobby-urile tale, etc.

Sursa

error: Content is protected !!