Cum să alegi un vin bun la cină! 5 sfaturi UTILE care te vor ajuta să devii un bun somelier!

Vrei să afli cum să alegi un vin bun la cină și să te bucuri de o băutură plăcută în detrimentul hranei corecte, dar îți este frică că te vei transforma într-un snob care se preface că este un bun „sommelier „? Noi am colectat pentru tine câteva sfaturi bune pentru a te ajuta să devii mai bun în alegerea unui vin gustos.

1.Studiază numai informațiile de bază

Nu este necesar să stăpânești profesia de sommelier pentru a înțelege vinul și gustul lui adecvat. Este necesar să studiezi doar informațiile de bază ale vinului și consistența sa barică.

2.Reguli simple atunci când alegi un vin

Cum să alegi un vin bun? Principalul punct de reper este soiul de struguri menționat pe etichetă. Amintirea lor nu este atât de dificilă. Dacă optezi pentru un vin roșu, atunci acesta este Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Tempranillo și Sangiovese, iar pentru cel alb: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Gewurztraminer sau Pinot Grigio. De unde știi care este bun pentru tine? Bineînțeles – prin eșantionare. Cumpără de fiecare dată vin dintr-un alt soi și amintește-ți care dintre ele ți-a plăcut cel mai mult.

3.Bazele combinațiilor de gust

Amintește-ți ce fel de vin servești. Nu este necesar să îți amintești combinațiile gustative pentru toate tipurile de vinuri.

4.Nu te uita la preț

Cel mai probabil, ai stabilită o sumă fixă ​​pe care o vei cheltui pe vin. Dar amintește-ți: cele mai scumpe – nu înseamnă cele mai delicioase. Acest lucru înseamnă că prețul nu este principalul punct de referință atunci când alegi un vin.

5.Nu îți fie frică să întrebi

Dacă alegi un vin dintr-un magazin unde există un consultant – nu îți fie teamă să-i ceri ajutorul. La urma urmei, snobii cred că știu totul mai bine decât alții. Iar de la consultant poți auzi sfaturi practice și accesibile.

Sursa