Cum Monaco, Liechtenstein și Andorra au DEVENIT state PROSPERE din contul străinilor!

 

S-ar părea că aşa state mici precum Andora, cu o suprafaţă de mai puţin de 500 de kilometri pătraţi, nu au cum să fie mai prospere decât statele mari, cu putere politică sau economică mondială. În realitate, legile pe care le-au adoptat cele trei state, atrag companiile străine.

Liechtenstein

liechtenstein

Liechtenstein e un stătuleţ în care cetăţenii se cunosc în faţă. Legile acestui stat sunt atrăgătoare pentru oamenii de afaceri. Legislaţia ţării nu divulgă de exemplu, numele proprietarilor de firme înregistrate pe teritoriul ei sau alte date legate de afaceri. Nu sunt impozitate  moştenirea sau cadourile. Datorită companiilor străine, care activează în ţară, cetăţenii nu cunosc ce e şomajul având locuri de muncă bine plătite.

 Monacomonaco1

E un alt stat pitic, care îşi asigură cetăţenii cu tot necesarul implicând companiile străine. Statul le oferă investitorilor străini condiţii profitabile în schimbul angajării cetăţenilor monegasci. Legea statului Monaco obligă toate întreprinderile să angajeze cetăţeni ai statului Monaco. Potrivit legislaţiei, cel puţin jumătate dintre lucrătorii unei companii sau întreprinderi trebuie să fie monegasci. În Monaco, salariul mediu lunar constituie în jur de 5 500 de euro.

Andora

andora1

În acest stat pitic se poate trăi cu bani puţini. Aici nu există impozite. Bugetul statului se umple din taxe de la import, turism şi servicii bancare. Venitul lunar al unui andorian e cu 10 la sută mai mare decât al unui cetăţean din Uniunea Europeană. Investitorii străini pot să-şi deschidă uşor conturi în băncile locale fără a plăti impozit pe venitul în calitate de deponenţi. Pentru serviciile bancare, statul ia de la fiecare client câte 400-500 de euro pe an.