Cum am înțeles eu că a face un lucru pentru altul, înseamnă a face ceva pentru sine

Știm noi oare să mulțumim? Aici nu ne referim la a ceea de a spune pur și simplu „mulțumesc”, când ni se face o favoare, deși și acesta poate fi un pas înainte. În acest caz, vorbim despre acea mulțumire – o ființă interioară și exterioară atotcuprinzătoare, când totul într-o persoană se deschide în întâmpinarea tendinței de a da o parte din sine…Pentru a restabili un oarecare echilibru invizibil în spațiu și a crea în jurul propriei ființe un câmp de armonie.

Viața noastră, în realitate, se petrece într-un spațiu unde totul este un joc și o interacțiune de energii. De fapt, aceasta este o energie atotcuprinzătoare, adevărată și puternică, care, jucându-se, curge în multe fluxuri și cursuri, manifestându-se în diferite moduri.

Atunci când în raport cu noi are loc un act de dăruire, noi primim o porție de energie. De obicei, este foarte plăcut să o primești. Dar trebuie să înțelegem, că orice act de dăruire trebuie să fie apreciat. Apreciat într-atât încât să oferi ceva în schimb, ceva mai mult decât ai primit.

Există așa o legitate, pe care mulți dintre noi au verificat-o în această viață:

Cu cât mai mult oferi – din suflet, fără a aștepta să primești ceva în schimb, cu atât mai multe daruri vin spre tine de peste tot.

Universul este extrem de darnic. El funcționează după legea ecoului, a reflexiei. El vede ce oferi și îți dă ție înapoi.

În măsura în care vei învăța să fii recunoscător, într-un mod miraculos viața ta se va schimba. În primul rând, ți se va deschide darul de a vedea și a simți, fapt pentru care trebuie să mulțumim în fiecare zi din existența noastră.

Mulțumește pentru tot: pentru aer, soare, apă, iubire, prieteni și pentru zilele în care le vedem pe toate.

Atunci când vei învăța să mulțumești pentru fiecare fleac, îți vei da seama că fleacuri nici nu există în lume de fapt, orice lucru are o însemnătate și o destinație în lumea asta. Fiecare mărunțiș din viața noastră de zi cu zi nu este decât o piesă de puzzle a tabloului existențial.

Mulțumiți și răspundeți cu bine la tot ce vi se dăruiește. Cineva spunea „Făcând ceva pentru cineva, faci asta pentru tine.” Gândește-te la asta.

Sursa

error: Content is protected !!