Cum intelectul împiedică succesul? 11 greșeli tipice pe care oamenii inteligenți le fac mereu!

Uneori oamenii inteligenți comit cele mai stupide acte. Mai mulți utilizatori Quora au decis să răspundă la întrebarea dureroasă: „Ce lucruri stupide care fac ca oamenii deștepți?“ Răspunsurile au pus în lumină modul în care oamenii deștepți, fără să știe, le fac. Iată câteva dintre ele.

1.Oamenii inteligenți cred prea mult și fac prea puțin

“Pentru că gândirea inteligentă este ușoară, acționarea este mai dificilă. Cercetarea și planificarea într-o cantitate moderată sunt utile, dar ele creează o iluzie periculoasă de progres”, spune un antreprenor din Silicon Valley, Chris Ye. Dacă o persoană inteligentă este perfecționistă, ea poate să cadă în capcana negativului.

2.Au un instinct de șeptel

Andrew Young of Venture for America a descris această tendință în detaliu: absolvenții celor mai bune universități merg în domenii de prestigiu, cum ar fi finanțe și consultanță, în loc să facă ceea ce le place mai mult. O mulțime de oameni destepți, de multe ori rămân în urmă, pentru că nu au timp să înțeleagă ceea ce doresc cu adevărat sau să încerce ceva diferit.

3.Ei evită riscul

De obicei, oamenii foarte inteligenți tind să se străduiască să obțină rezultate înalte și, în cele din urmă, să aibă în companie angajați foarte productivi și motivați. Dar motivația lor poate fi redusă. Acest lucru duce la „secretul și reticența de a încerca ceva nou.

4.Nu mai încearcă

Persoanele care au obținut succes datorită inteligenței lor înalte încep de multe ori să fie leneși. “Ei se aruncă în calea dezvoltării talentelor înnăscute și încep să rămână în urma celor care sunt inițial mai puțin înzestrați și nu sunt înzestrați cu inteligență înaltă”, spune Semel.

5.Ei subestimează abilitățile sociale

Unii oameni inteligenți nu-și dau seama că nivelul inteligenței este doar o componentă a succesului, iar conexiunile personale sunt un instrument puternic într-un mediu profesional. Nu încearcă niciodată să-și îmbunătățească abilitățile sociale, nu învață să țină legătura cu cei din jur.

6.Ei nu-și dau seama de eșecurile lor cognitive

Consultantul Danita Kraus spune că cei mai deștepți oameni sunt atât de obișnuiți să se sprijine pe intelectul pe care nu-l pot înțelege: imaginea lor despre lume este la fel de susceptibilă de prejudecăți, ca și altor oameni. Un studiu realizat de profesorul de la Universitatea din Toronto, Keith Stanovich, arată că mințile puternice sunt mai predispuse la îngustarea gândirii decât la persoanele mai puțin sofisticate în activitatea intelectuală.

7.Ei cred că dreptul este cel mai important

Pentru mulți oameni inteligenți, o logică puternică se conectează cu un ego puternic și, având în vedere această combinație periculoasă, încep să creadă că atunci când ai dreptate ai iubirea universală.

8.Ei echivalează educația cu inteligența

Un merit academic impresionant îi face pe unii să creadă că nivelul inteligenței este determinat de diploma universității, spune sociologul Liz Pullen. În multe cazuri, o diplomă de liceu de elită reflectă într-adevăr nivelul de realizări, dar există nenumărate exemple de oameni fără studii superioare care sunt mult mai calificați datorită experienței lor în lumea reală.

9.Ei îi subestimează pe alții

Desigur, încrederea în abilitățile tale este o condiție necesară pentru succes, dar oamenii care sunt obișnuiți să fie lăudați pentru mintea lor devin adesea aroganți.

10.Sunt “îngropați” în teorie și nu văd realitatea

Se întâmplă că oamenii inteligenți aflându-se în pozițiile de conducere se dedică exclusiv în teorie și uită că au de-a face cu oameni reali. “Acest lucru poate fi normal dacă este vorba despre divertisment sau dacă consecințele unei astfel de atitudini față de viață nu se referă la ceilalți oameni”, spune scriitorul și designerul Oliver Demian. Dar, atunci când aceste sisteme construite cu înțelepciune duc la apariția unor lucruri ca hârtiile ipotecare subprime, apar probleme mari pentru toți.

11.Ei sunt prea independenți

Oamenii inteligenți nu încearcă să dezvolte o bază de sprijin sănătoasă, care este necesară pentru oricine dorește să reușească. „Fără un suport bun, oricine poate începe să alunece în jos, mai ales atunci când se confruntă cu dificultăți“ – spuneun utilizator Quora Andrea Martin.

Sursa

error: Content is protected !!