Cum faci diferența dintre un japonez, un chinez și un coreean

Să-l distingi pe un chinez de un coreean sau de un japonez e o artă specială. Chiar și unul din această treime întâmpină greutăți la capitolul determinării naționalității celuilalt. Noi vom arăta cum o puteți face voi.

Diferența fenotipurilor

Forma feței japonezilor este ovală și prelungită, cu un nas pronunțat, ochi mari cu colțuri mai alungite decât la coreeni sau chinezi.

Femeile japoneze aplică adesea un machiaj alb palid pe față și utilizează activ agenți de albire. Se consideră că japonezii sunt cei mai albi printre asiatici. Femeile din China, comparativ cu cele din Japonia, recurg mai rar la produse cosmetice.

Printre aceste trei națiuni, chinezii sunt cei care au pielea cea mai întunecată, de aceea evit să se expună la soare.

Forma feței chinezului este mai rotundă evidențiindu-se prin pomeți proemineți și bine conturați, iar cea a coreeanului este, din contra, pătrată marcându-se prin pomeți înalți și pătrați, și un nas subțire.

Există, de asemenea, o modalitate de a face diferenția figurativ dintre chinezi și japonezi. Se pune că chinezii seamănă cu motanii, în timp ce japonezii – cu peștii, asta deoarece ochii lor sunt un pic ieșiți în afară.

Limbaj

Limba chineză se distinge prin cele patru tonuri ale sale, în timp ce coreenii iubesc să sfârșească fraza prin sunete caracteristice numite „markeri de curtoazie”. Limba japoneză se alege fără accente sau tonuri și sună monoton-politicos.

Comportamentul

Cei mai impulsivi și guralivi printre popoarele asiatice sunt chinezii. Pot scuipa pe pământ și nu sunt jenați că se găsesc în locuri publice, ba chiar și pe teritoriu străin în calitate de turiști.

Japonezii sunt, din contra, foarte mărginiți și delicați, astfel încât în Japonia în locuri publice atmosfera este foarte liniștită și odihnitoare.

Ținuta vestimentară

Îmbrăcămintea e ceea ce îi face pe japonezi. Aceștia adesea poartă obiecte vestimentare ale celor mai cunoscute branduri din lume, fiind și vestiți pentru bunul lor gust. Chinezii nu se încadrează întotdeauna în tonul și combinația armonioasă de articole de îmbrăcăminte și au propriul lor stil diferit de ce al japonezilor.

De exemplu, chinezoaica își poate permite să iasă în oraș în pijama, spre deosebire de femeia japoneză care nu se va îmbrăca niciodată astfel.

Să înțelegeți deci că japonezii preferă tot ce e mai scump atunci când chinezii achiziționează tot ce e mai ieftin. Coreenii sunt undeva la mijloc: i-au întrecut pe chinezi, dar încă nu i-au ajuns pe japonezi.

Chirurgia estetică

În cele din urmă, una dintre trăsăturile distinctive ale femeilor și bărbaților coreeni este pasiunea lor pentru chirurgia estetică, care este, printre altele, și una dintre principalele tendințe în rândul acestei națiuni.

Potrivit statisticilor, Coreea de Sud se află pe primul loc în lume în domeniul chirurgiei estetice atât în rândul populației feminine cât și masculine.

6GyL5uRmvk1PdgFZ55kybl9vQU1l0y.img

Tânărul japonez

l6PAKtQNkj9APe5UKCuRcZdBvYLd6E.img

Coreeni

aVyoVUmx0LWFaaRcP9RtvLArkG8PVw.img

Japonez

hvaioyHDPqjQdWT0HIIypgOVa96syp.img

Chinez

UVX7QSJUGHT2pStdpwgxgmIXzaksAT.img

Tânărul coreean

iwIF69dMc5Ov28gHB5jNNHQ4mQOGOx.img

Tânărul chinez