Cum arată hainele tradiționale de nuntă în diferite țări ale lumii

În culturile vestice, mireasa purta, în mod tradițional o rochie albă în ziua nunții. Dacă privim dincolo de vest, vom găsi o mare varietate de ținute de nuntă în funcție de țări și culturi diferite. Unele mirese se împodobesc în haine colorate, alții pictează mâinile și fețele lor, în conformitate cu tradițiile locale, iar unele ascund fețele lor complet în spatele straturilor de bijuterii sau voaluri.

Te invităm să faci un tur virtual prin lume și să admiri câteva modele de costume tradiționale din diferite părți ale Globului!

India

1469885729_1

În cultura indiană, miresele aleg pentru nuntă rochii roz sau roșii. Femeia căsătorită în partea de nord a țării poate fi adesea identificată printr-un punct roșu în mijlocul frunții lor.

Nigeria

1469885768_2

Nigeria este o țară mare, cu aproximativ 250 de grupuri etnice și peste 500 de limbi. Prin urmare, ceremoniile de nuntă se schimbă în funcție de regiune, religie și de origine etnică. Cu toate acestea, de multe ori miresele nigeriene poartă la nuntă haine viu colorate.

Ghana

1469886007_3

Nunțile tradiționale din Ghana sunt adesea foarte colorate, iar fiecare familie are un model de pânză caracteristică pentru mireasă și pentru mire.

Mongolia

1469885722_4

Într-o ceremonie tradițională de nuntă din Mondolia, mireasa și mirele poartă ceea ce este cunoscut sub numele de Deel. Un Deel este o formă de îmbrăcăminte cu model, care a fost purtată timp de secole de mongoli și de alte triburi nomade din Asia Centrală.

Japonia

1469885786_5

Pentru o nuntă tradiționala japoneză, mireasa poartă, de multe ori, un kimono alb pur pentru ceremonia formală, care simbolizează puritatea și castitatea. După ceremonie, mireasa se poate schimba într-un kimono roșu, culoarea care simbolizează fericirea și norocul.

Kazahstan

1469885792_6

Într-o nuntă tradițională kazahă, miresele poartă, de obicei, un coif cunoscut sub numele de “Saukele”, precum și un văl facial. Saukele se pregătesc, de obicei, cu mult înainte ca fetele să ajungă la vârsta căsătoriei.

Scoția

1469885756_7

La nuntă, bărbații din Scoția poartă în mod tradițional kiltul clanului lor. După ceremonie, mireasa poartă un șal inscripționat cu culorile clanului noului ei soț, fapt ce semnifică trecerea miresei în familia lui.

Transcarpatia

1469885741_8

Huțulii sunt un grup etno-cultural de ucraineni care au trăit timp de secole în munții Carpați. Hainele tradiționale de nuntă sunt foarte colorate, iar nunțile în sine sunt foarte pline de viață, cu dans, jocuri și glume.

China

1469885759_9

În China, culoarea roșie este considerată aducătoare de noroc și alungă spiritele rele. Prin urmare, nu e nicio surpriză faptul că la o nunta tradițională chineză culoarea hainelor cuprinde aproape întotdeauna culoarea roșie.

Filipine

1469885770_10

Yakan este un grup etno-lingvistic care populează cea mai mare parte insula Basilan din Filipine. Nunțile tradiționale constau, de obicei, din două ceremonii, una islamică și una mai veche pre-islamică. Nunțile sunt aranjate de părinți și atât mireasa cât si mirele folosesc vopsea de față pentru ceremonie.

Norvegia

1469885779_11

În Norvegia, costumul de nuntă tradițional se numește Bunad. De asemenea, acesta poate fi purtat și în alte ocazii, cum ar fi petrecerile de botez.

Peru

1469885788_12

Ținutele clasice de nuntă sunt adesea luminoase și includ pelerine și pălării împodobite cu ciucuri și materiale reflectorizante. Mirii poartă în ziua nunții o fustă specială și un poncho.