Cu umor despre existența omului: 5 Etape de cunoaștere a vieții! Tu la care din ele te afli?

Creșterea și dezvoltarea omului poate fi văzută după interesele lui. Odată cu vârsta se schimbă preferințele, scopurile, pasiunile, opiniile referitor la sensul vieții. Iată cum aproximativ arată această schemă de creștere a omului în viață într-o formă umoristică:

Etapa întâi: să îți cumperi un automobil de lux și un Rolex, să citești cărțile lui Coelho, să urăști detectivele ieftine, să iubești o blondă slăbuță cu sânii mari.

Etapa a doua: să îți cumperi un automobil mic și stilat și un ceas Longines. Să citești cărțile lui Umberto Eco. Să le urăști pe cele a lui Coelho, să iubești o brunetă care are simțul umorului.

Etapa a treia: să circuli cu metroul și taxiul, pentru că așa e mai rapid și mai ieftin, să porți Swatch, să citești cărțile Annei Gavalda, să închizi apa, atunci când te speli pe dinți. Să nu urăști pe nimeni, pentru că asta îți distruge carma. Să nu iubești pe nimeni, pentru că încă nu ai întâlnit omul tău.

Etapa a patra: să vinzi apartamentul, automobilul și Longines. Să pleci în Tibet, să te cunoști pe tine însuți, să îi iubești pe toți.

Etapa supremă: să te întorci din Tibet, să nu povestești nimănui nimic, să îți cumperi automobilul care îți place, în timpul liber să citești din când în când câte un detectiv ieftin, să te uiți cât e ora la telefon, să o iubești pe mama copilului tău. Să realizezi, că orice om cu cartea lui Coelho în mâină se poate dovedi a fi un Buddha care a atins Nirvana.