Cu această metodă vei adormi doar într-un minut. Verific-o și convinge-te că funcționează!

Probabil mulți dintre noi s-au confruntat cu situația în care a doua zi dimineața au o chestiune importantă de făcut și trebuie să fie plini de vitalitate și prospețime. Pentru asta e nevoie să te odihnești bine.

De aceea te culci mai devreme, dar nu faci decât să te răsucești de pe o parte pe alta și nu poți să adormi. Începi să numeri oile, să scoți gândurile din cap, dar nimic nu te ajută. Și când te uiți la ceas înțelegi că ți-a rămas tare puțin timp ca să dormi și vei fi nevoit să mergi la întâlnirea de mâine cu o față boțită și cu ceață în cap.

Pentru astfel de situații există o metodă verificată, care te poate ajuta să adormi într-un minut.

Poți reține mai ușor această tehnică dacă e s-o numești „4-7-8”. Ea a fost studiată de către doctorul în științe de la Harvard – Andrew Vale. El a descoperit că această metodă este cunoscută de sute de ani de către yoghinii indieni. Ei o folosesc în timpul meditațiilor, pentru a obține o relaxare totală. Așa că e o metodă sigură.

1. Respiră calm pe nas timp de 4 secunde.

2. Apoi ține respirația timp de 7 secunde.

3. Ulterior respiră încet pe gură timp de 8 secunde.

După cum vezi nu e nimic complicat. Aceste exerciții de respirație încetinesc ritmul cardiac și te liniștesc. Acest lucru se întâmplă foarte rapid, e suficient să repeți de câteva ori exercițiile și nici nu-ți vei da seama cât de repede vei adormi.

În această metodă nu e nicio mistică, e pur și simplu fiziologie. Atunci când ești stresat sau îngrijorat, cantitatea de adrenalină în sânge se mărește, iar respirația devine mult mai rapidă și mai superficială, ceea ce nu-ți permite să adormi.

Aceste exerciții au același efect ca și calmantele. În timp ce numeri, mintea se liniștește, iar ritmul cardiac încetinește și astfel, fără să observi simțul anxietății dispăre, iar sistemul nervos se calmează.

Această tehnică este indicată în cazurile în care ai prea multe gânduri în cap și nu poți adormi.

Sursa