”Crimeea de unică folosință” – cum rușii s-au dezamăgit în peninsula anexată

Anexarea Crimeei în anul 2014 a fost un eveniment șocant pentru comunitatea europeană, însă pentru ruși a fost un eveniment orgolios, și ei s-au grăbit să-și manifeste patriotismul, făcând rezervări pentru odihnă în Crimea.

Dar pentru mulți prima vizită în Crimea a devenit și ultima – atât de mare a fost decepția. În anul 2016 fluxul de turiști a fost stimulat de problemele Rusiei cu Turcia, care au dus la scăderea bruscă a numărului de turiști ruși în Turcia.

Dar a venit anul 2017, relațiile dintre Rusia și Turcia s-au restabilit, după ce rușii l-au ajutat pe liderul turc Erdogan să reziste la o tentativă de lovitură de stat în vara anului 2016, și actualmente rușii iarăși pleacă la odihnă în Turcia. Iar Crimea a rămas în pierderi.

De ce? Sunt două aspecte, care defavorizează peninsula în ochii turiștilor. Primul aspect sunt drumurile. Ucraina nu prea investea în dezvoltarea infastructurii peninsulei, posibil că ei știau, că mai devreme sau mai tărziu vor fi nevoiți s-o cedeze rușilor, iar aceștia acum au probleme mai stringente ca drumurile din Crimea.

În rezultat, ele rămân foarte și foarte proaste – unele din ele nu s-au reparat din perioada sovietică! De aceea ideea de a vizita Crimea cu autovehiculul propriu poate deveni una puțin inspirată și nereușită, mai ales luând în considerație necesitatea de a străbate strâmtoarea Kerci în feribot și de a pierde mult timp din această cauză, căci podul peste strâmtoare încă nu este terminat și se presupune, că el va fi deschis doar în a a doua jumătate a anului 2018.

Un alt aspect – cazarea și prețurile. Hoteluri de lux în Crimea nu sunt, nu e mai bună situația și cu hotelurile mai puțin luxoase. De aceea turiștii sunt nevoiți să se cazeze în niște căsuțe, aspectul cărora reamintește mult de vremurile sovietice – sunt urâte, mici și vechi,  iar prețurile – enorme, și nu doar la cazare.

Produsele alimentare sunt scumpe și ele, la fel transportul, plajele… Aceste lucruri pun la îndoială viitorul turistic al Crimeei, și guvernul rus are în fața sa o sarcină foarte importantă– de a readuce Crimeei statutul de Coasta de Azur din Marea Neagră. Vor reuși ei oare?

Sursa